URT “Nexe Team” Našice održao Izbornu skupštinu – Tomislav Gall ponovno na čelu

Udruga rekreativnog trčanja “Nexe Team” Našice održala je Redovnu izbornu skupštinu. Ona se odvila u Rasadniku, a njoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, načelnik Općine Sunja Grga Dragičević, predsjednici našičkih udruga te drugi uvaženi gosti.


Tomislav Gall je još jednom dobio povjerenje svojih članova te će iduće 4 godine biti na čelu URT “Nexe Team” Našice. Treba istaknuti kako je ova Udruga jedna od rijetkih koja se većinom financira od sponzora što znači da je njihov rad prepoznat od lokalnih gospodarstvenika.

Udruga danas broji 75 trkača

Prema riječima novog – starog predsjednika Galla cilj jedne od najvećih našičkih udruga je kontinuirano promicanje trčanja u sportskom, memorijalnom i humanitarnom karakteru.

“Naša je Udruga osnovana 22. 04. 2018. godine, a osnivačkoj skupštini je prisustvovalo desetak ljudi. Danas brojimo 75 aktivnih trkača, imamo školu trčanja koju pohađa 75 djece i postižemo nevjerojatne rezultate. Moram naglasiti kako sam oduševljen našim radom tako da je ova skupština više svečanog nego izbornog karaktera.” – rekao je u uvodu predsjednik Gall te se u nastavku osvrnuo na sponzore, odnosno partnere našičke Udruge rekreativnog trčanja.

“Prije svega bih se zahvalio Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi jer bez njihove podrške ne bismo mogli napraviti ništa. Grad nam pomaže od prvog dana i stvarno im hvala na bezuvjetnoj potpori. Zahvaljujem se i Nexe d.d., na čelu s Josipom Ergovićem koji je naš član i trkač te firmi Auric Barrels d.o.o. koja nam je, također, pomogla u težim trenucima. Izdvojio bih i našu Županiju, Osječko – baranjsku, koja nam pruža jednu veliku pomoć te niz malih poduzetnika.”

Lapovac će ove godine gorjeti!

Također, Tomislav Gall najavio je i planove za ovu godinu, a posebni naglasak je stavljen na ovogodišnji, drugi po redu Lapovac Backyard Ultramaraton. “Dobili smo poruku od naših prijatelja iz Kutine: Lapovac će ove godine gorjeti! Ova rečenica govori o velikoj zainteresiranosti trkača iz cijele Hrvatske pa i šire. Prošle je godine utrka trajala nekih 26 sati dok će ove trajati duže, a mi ćemo se potruditi da ova bude na još višem nivou. Grad Našice, kako sam napomenuo, stoji iza Udruge, a očekujem pomoć i naš Turističke zajednice i mislim da radimo jednu dobru priču za naš kraj. Moram svakako istaknuti i odličnu suradnju s našičkim udrugama kojih je, zaista, ogroman broj. Izdvojio bih Biciklistički klub Našice te naše ribiče – ŠUD “Šaran” pošto mi koristimo njihove resurse i oni su nam od velike pomoći u organizaciji. Svakako su nam od velike pomoći i GDCK Našice, HGSS, DVD I JVP Našice. Napravila se jedna velika priča oko našeg trčanja i veliko mi je zadovoljstvo kada navečer prošećem gradom i vidim kako ljudi trče u našim majicama.” – zaključio je razgovor predsjednik Gall koji nije mogao sakriti zadovoljstvo uspjesima Udruge u protekle 4 godine kao i velikim odazivom na Izbornu skupštinu.

URT “Nexe Team” uspijeva odgajati mlade u sportskom duhu

I ove godine je nastavljena suradnja između URT “Nexe Team” Našice te Grada Našica pa je tako skupštini nazočio i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je čestitao novom – starom vodstvu.

“Prije svega čestitam gospodinu Tomislavu Gallu na novom mandatu i siguran sam da će ga opravdati što je svojim radom do sada dokazao. Pohvalio bih veliki broj njihovih aktivnosti te, zaista, ogroman broj odličja što je gotovo nevjerojatno za ovako mladu udrugu. Svakako bih istaknuo njihovu utrku “Od velikog do malog Vukovara”, odnosno od Vukovara do Sunje za koju sam emotivno vezan. Ovom prilikom se zahvaljujem Sunjanima na gostoprimstvu te načelniku Općine Grgi Dragičeviću koji je bio prisutan na ovoj skupštini. Valja istaknuti kako URT “Nexe Team” radi s djecom i mladima, a svi znamo kako je danas mladež teško animirati, no oni to uspijevaju – uspijevaju ih odgajati u sportskom, zdravom duhu. Također, svojim memorijalnim utrkama uvelike rade na promicanju istine o Domovinskom Ratu. Moram izdvojiti i Lapovac Backyard Ultra, utrka koja je prošle godine po prvi puta održana u Republici Hrvatskoj. Taj ultramaraton radi jako veliku promidžbu našeg grada jer se radi o licenciranoj američkoj utrci. Naglasio bih kako je Našice grad sporta i udruga, a takav će i ostati. Iz financijskog izvješća se vidi da jako pažljivo raspolažu sa sredstvima koja osim iz gradskog proračuna, dolaze od velikog broja sponzora.” – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Mi se ovim putem pridružujemo čestitkama novoizabranom vodstvu te im želimo što veći broj odličja koja ćemo i dalje pratiti na našem portalu!

Stric pivo

Pročitajte još