URT „Nexe Team” Našice na 17. Osječkom Ferivi polumaratonu


Dana 10. travnja 2021. održan je 17. Osječki Ferivi polumaraton u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol. Trkači su imali priliku natjecati se u tri utrke. Uz glavnu utrku, odnosno polumaraton (21,1 km), održala se i utrka građana pod nazivom „Je l’ trčiš lega” (5 km) te štafetna utrka 3×7 km.

Start utrke je bio u 10 sati na Trgu A. Starčevića, a natjecatelji su trčali prema zapadnom dijelu grada, potom se šetnicom uz Dravu vraćali prema Trgu Ante Starčevića te cestom do Zelenog polja i nazad kroz Tvrđu na lijevu obalu Drave i povratkom šetnicom do početne točke utrke. Među velikim brojem polumaratonaca nastupili su i trkači iz URT „Nexe Team” Našice uz pratnju neizbježne logistike i podrške.

Također, na stazi su se našli polaznici 4. generacije škole trčanja URT „ Nexe Team” Našice koji su po prvi puta službeno pokušali istrčati udaljenost od 21,1 km te tako i zvanično postati polumaratonci. Trkačka udruga “Nexe Team” imala je i svoje predstavnike u najmlađim kategorijama tako da je prekrasna Osječka subota ponudila niz zanimljivih rezultata.

Na polumaratonu koji se bodovao za prvenstvo Hrvatske gdje su se na startu našle najbolje hrvatske trkačice našička ultramaratonka Dubravka Mesec, iako nedovoljno oporavljena zbog čega je u ožujku propustila državno prvenstvo u ultramaratonu na 100 km, ukupno je u vrlo jakoj konkurenciji od gotovo 245 trkačica ostvarila 19. mjesto dok je u svojoj starosnoj kategoriji ostvarila izvrsno 3. mjesto.

 

Osim Dubravke stazu su savladali Valerija Šimić, Matija Fapali, Dejan Perasić, Igor Topalović i Mario Pavičić s vrlo dobrim osobnim rezultatima. Na stazi su se našli i polaznici 4. generacije škole trčanja URT „Nexe Team” Ines Toth i Nikolina Kerep koji su polumaratonsku dionicu po prvi puta službeno istrčali te tako „uspješno položili ispit” i službeno stekli status polumaratonca. Na utrci od 5km “Jel trčiš lega“ uspješno su nastupili Žana Bilandžić i Hrvoje Dundović.U dječjoj utrci, koja se održala u poslijepodnevnim satima istog dana polaznica škole trčanja URT „Nexe Team” Našice Mia Hajnal u kategoriji djevojčica 2012. – 2013. godište istrčala je najbrže dionicu od 500 metara te osvojila zlatnu medalju. Njezina sestra Nika Hajnal nastupila je u u kategoriji djevojčica 2011. – 2012. godište te ostvarila odličan osobni rezultat.

Uz logističko – navijačku podršku Saše Ljubljanović, Novele Drmić, Ivane Devald, Vlaste Biter, Mislava Pavičić, Ane Štefelić te veteranske rukometne legende RK „Nexe” Branka Štefelića našička ekipa vratila se u Našice sretna, ispunjena i zadovoljna. Iz URT „Nexe Team” ističu da su zadovoljni s nastupom svojih trkača, a posebno su ponosni na ostvareni rezultat Mie Hajnal te polaznike 4. generacije škole trčanja Ines Toth i Nikolinu Kerep  čiji rezultati su pokazatelj kontinuiranog kvalitetnog rada škole trčanja URT „Nexe Team” Našice koju vodi ultramaratonac i hrvatski reprezentativac Damir Mesec.

Foto: URT „Nexe Team” Našice

Stric pivo

Pročitajte još