URT „Nexe Team” Našice i BK Našice zajedno za isti cilj


Sinoć su članovi Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” Našice predsjednik Tomislav Gall i tajnik Mario Pavičić ugostili u svojim prostorijama izaslanstvo Biciklističkog kluba Našice, predsjednika Ivana Adžića i dopredsjednika Maria Firšta. Ova dva uspješna sportska kolektiva veže dugogodišnje prijateljstvo, a BK Našice je jedna od prvih udruga koja je prilikom osnivanja ponudila suradnju URT „Nexe Team“ Našice te podržala njihove projekte.

Predsjednik URT „Nexe Team” Tomislav Gall naveo je kako članovi BK Našice aktivno sudjeluju u osiguranju memorijalnih i sportskih utrka poput memorijalne utrke „Od velikog do malog Vukovara” ili utrke „Vatrogasni cener”. “Mi smo mlađa udruga od biciklističkog kluba koja nas je od prvog dana podržala. Članovi BK Našice na mnogim našim utrkama prate naše trkače i vode računa o njihovoj sigurnosti. Organiziramo uskoro i 1. utrku Našičkom geološkom stazom koju će također biciklisti doći podržati, a jedan dio će i aktivno sudjelovati, odnosno trčati.” – izjavio je Tomislav Gall.

Ove dvije udruge danas surađuju na visokoj razini, a veže ih zajedničko članstvo, ljubav prema sportu i prirodi, ali i tereni na kojima treniraju i organiziraju utrke. Od predsjednika Galla saznajemo kako se s obzirom na ljepotu našeg kraja posebice na atraktivne terene koji se nalaze u blizini Našica, razmatra sukladno epidemiološkoj situaciji i utrka koja bi okupila trkače i bicikliste u projektu koji bi zajednički organizirale ove dvije udruge.

 

Vezivanje biciklizma i maratonaca je moguće u duatlonu odnosno bicikliranju i trčanju te u triatlonu odnosno bicikliranju trčanju i plivanju i vjerujemo kako će u skoroj budućnosti ovi sportski prijatelji organizirati posebno natjecanje. Predsjednik Gall naglasio je kako su radni sastanak zaokružili međusobnim učlanjenjem u udruge te i na taj način svojim primjerom „pokazali put“ kojim sportski kolektivi trebaju razvijati suradnju i prijateljstvo za opće dobro sporta u Našicama.

Stric pivo

Pročitajte još