URT “Nexe Team” Našice 2022. godinu otvorio postoljem

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ Osijek organizirao je 39. Novogodišnju utrku koja je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika na prvoj sportskoj priredbi u nadolazećoj godini s ciljem razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku.


U prvoj godišnjoj aktivnosti akcije „Zdravko je krenuo“ u 2022. godini trčalo se na dionicama od 400, 1600 i 3300 metara. I ovaj put građani su se mogli natjecati u posebnoj kategoriji “Zdravko je krenuo” koja je namijenjena onima koji nisu u mogućnosti istrčati cijelu utrku, a ukoliko im putem ponestane snage mogu jednostavno do cilja dohodati.

Od članova URT „Nexe Team” Našice na utrci od 3.300 metara za sportaše nastupila je Dubravka Mesec koja je osvojila izvrsno drugo mjesto a ovaj rezultat je značajniji jer je Dubravka profilirana drugo prugašica kojoj kraće staze ne odgovaraju i u kojima se rijetko natječe.

Boris Abičić trčao je utrku od 3.300 metara namijenjenu za rekreativce preko 40 godina i i istu istrčao sa vrlo dobrim osobnim rezultatom dok je na utrci od 400 metara učenika 3. i 4. razreda polaznica škole trčanja URT „Nexe Team” Mia Hajnal osvojila drugo mjesto.

Objavljen datum održavanja utrke Lapovac Backyard Ultra 2022

U organizaciji URT Nexe Team Našice dana 17.06.2022. godine po drugi puta održati će se jedinstvena u svijetu utrka Lapovac Backyard Ultra 2022. za koju je ova udruga pribavila valjanu licencu i po prvi puta ju organizirala u Hrvatskoj.

Nexe Team je ponosni vlasnik srebrnog novčića koji je prošle godine nakon održane utrke pristigao iz Amerike, a kojeg će dobiti ovogodišnji pobjednik te je utrka svrstana srebrnu svjetsku Backyard Ultru što je veliko priznanje za URT “Nexe Team” Našice.

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji broj prijava limitiran je na 100 natjecatelja, ali se broj može mijenjati sukladno preporukama Stožera koje budu na snazi u vrijeme održavanja utrke.

Foto: URT “Nexe Team” Našice; Gradski savez za sportsku rekreaciju “SPORT ZA SVE” Osijek

Stric pivo

Pročitajte još