URT „Nexe Team“ na 15.-tom osječkom „Ferivi“ polumaratonu

URT „ Nexe Team“ na 15.-tom osječkom „Ferivi“ polumaratonu

URT „ Nexe Team“ na 15.-tom osječkom „Ferivi“ polumaratonu

Dana 06. travanja 2019. godine u gradu na Dravi održan je 15. Osječki „Ferivi“ polumaraton. Našičani su nestrpljivo očekivali ovu utrku s obzirom da su se polaznici „Škole trčanja“ gotovo 6 mjeseci pripremali za ovu utrku koja im je trebala poslužiti kao „diplomski ispit“.

Uz „diplomce“ našli su se na istom mjestu i prekaljeni polumaratonci, članovi URT „Nexe Team“ koji su došli istrčati ovu stazu sa ciljem što boljeg rezultata, a članovima URT „Nexe Team“ u zajedničkom druženju priključili su se i ostali trkači sa područja Našica kao i članovi iz Osijeka i Belišća. Osim polumaratona održavala se i utrka na 5 km za koju su članovi URT „Nexe Team“ također imali svoje natjecatelje.

Već od ranih jutarnjih sati Osijek je bio pod „okupacijom“ trkača koji su stigli iz raznih krajeva naše države, ali i inozemstva. Vesela i mnogobrojna ekipa URT „ Nexe Team“ Našice sa svojim atraktivnim klubskim majicama i zastavom spremno su se našli u mnoštvu trkača te koncentrirano čekali početak utrke. Na znak starta, gotovo 1000 trkača krenulo je ulicama Osijeka, a među njima i naši našičani koji su spremno krenuli u osvajanje naziva „polumaratonac„.

Damir Mesec, trener prve generacije „Škole trčanja“ koji je i sam sudjelovao u ovoj utrci izrazio je zadovoljstvo upornošću i napretkom svojih polaznika koji su spremno stali na „startnu traku“ odlučni da istrče svojih 21,0975 km.

URT „Nexe Team“ Našice iškolovao prvu generaciju polumaratonaca. Nakon gotovo 2 sata trčanja na ne baš lakoj stazi u cilj su ušli „novi polumaratonci“:

  1. Ivana Devald
  2. Marina Lozić
  3. Branka Grahovac
  4. Sanja Portnar
  5. Mario Pavičić
  6. Dario Dasović

Predsjednik udruge Tomislav Gall ne skrivajući zadovoljstvo iskazao je da su ovi rezultati mjerilo i dokaz rada udruge koja predstavlja Grad Našice na humanitarnim, sportskim i memorijalnim utrkama te je čestitao svim polaznicima Škole trčanja“ na izvrsnom rezultatu. Tomislav Gall također se osvrnuo na članicu URT „Nexe Team“ Našice Moniku Bizik, viceprvakinju Slavonsko – baranjske trail lige 2018. koja je bez treninga zadnjih 3 mjeseca uspješno istrčala ovu stazu. Utrku su uspješno završili Tomislav Gall, Dragan Jović, Žana Bilandžić, Ivan Špoljarić, Ana Tomaić Bernat te Jasna Plemeniti koja je bila potpora Moniki Bizik te je zbog prijateljice svoj rezultat stavila u drugi plan.

Monika Bizik je borac i prekaljeni ultramaratonac te je uz „nove polumaratonce“ za našu udrugu pobjednik ovog polumaratona i siguran sam da će nam se uskoro vratiti još brža i jača, navodi Tomislav Gall.

Svakako da treba istaći i dobre rezultate članova URT „ Nexe Team“ u ovoj utrci te u ženskoj kategoriji posebno veseli povratak ultramaratonke Dubravke Mesec koja je nakon porodiljne stanke, još uvijek nedovoljno pripremljena zauzela izvrsno 6 mjesto u vrlo jakoj kategoriji. U muškoj kategoriji Damir Mesec, koji je nastupio ozlijeđen zauzeo je ukupno odlično 20 mjesto dok je legenda našičkog trčanja Duško Panjković zauzeo 98. mjesto od 598 trkača. Na 5 km, u muškoj kategoriji, Zdenko Grahovac koji se oporavlja nakon operacije prednjih križnih ligamenta osvojio je odlično 49. mjesto te Hrvoje Dundović koji je u istoj kategoriji osvojio 56 mjesto od ukupno 191 natjecatelja. Nakon održane utrke članovi URT „Nexe Team“ zajednički su proslavili sudjelovanje na ovom odlično organiziranom polumaratonu.

Pročitajte još