Upravljao biciklom s 2,71 promila

Na području PU osječko-baranjske tijekom vikenda u nadzoru prometa evidentirano je 20 vozača (13 osobnog automobila, 2 bicikla, 1 traktora i 4 električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 2. ožujka u 17,04 sati u Branjinom Vrhu, kada je u nadzoru prometa zatečen 48-godišnjak iz Branjinog Vrha, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotesiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,71 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Đakovo i PP Belišće.

Osim alkohola evidentirano još 182 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirana su još 182 prekršaja od kojih 75 prekršaja prekoračenja brzine, 35 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 8 upravljanja neregistriranim vozilom i 49 ostalih prekršaja.

Pročitajte još