Upravljali vozilima alkoholizirani


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 01. lipnja, evidentirana su 5 prekršaja vozača (4 osobnog automobila i 1 teretnog automobila najveće dopuštene mase 2108 kg) koji su imali alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 01,25 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Rajha Kira, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,83 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 01,25 sati u Osijeku, na raskrižju Vukovarske ulice i kralja Petra Svačića u nadzoru prometa zaustavljen je vozač teretnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2180 kg te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,43 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

 

U 18,45 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozačica 63-godišnja hrvatska državljanka iz Višnjevca, nepropisno se uključivala u promet te joj je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,61 gram po kilogramu. Vozačica je napustila mjesto prometne nesreće te je naknadno pronađena. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 29 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Ukrao bicikl

U vremenu od 28. do 29. svibnja, od 23,30 do 14,15 sati, nepoznati počinitelj je ispred stambene zgrade na Sjenjaku u Osijeku ukrao bicikl vlasništvo 19-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnik je oštećen za više od 1300 kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Pronašao odbačeno streljivo

Jučer, 1. lipnja, oko 11 sati, 47-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira je tijekom odlaganja smeća na smetlištu pronašao odbačeno 476 komada streljiva kalibra 7,62 milimetra. Policijski službenici su s mjesta pronalaska izuzeli pronađeno streljivo. Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

 

Policija poziva i apelira na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 11 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća te na području Đakova pet prometnih nesreća.

Stric pivo

Pročitajte još