Upisi na Policijsku akademiju – do 20. kolovoza

Nakon 10 godina Policijska akademija u rujnu će ponovno pokrenuti program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole. Zainteresirani srednjoškolci na spomenuti program, kojim će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla, mogu se prijaviti do 20. kolovoza 2021. Glavni razlog ponovnog uvođenja dvogodišnjeg programa je bolja socijalizacija učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca.

Upisuju 50 budućih policajaca

Naime, uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine, u školskoj godini 2021./2022. bit će upisano i 50 budućih policajaca čije će obrazovanje trajati dvije školske godine. Nastava za učenike 3. razreda Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2021./2022. započet će 6. rujna 2021. godine.

Uvjeti za upis

Srednjoškolci koji se žele upisati u 3. razred Policijske škole „Josip Jović“ moraju imati završene dvije godine srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2) u Republici Hrvatskoj, ostvariti najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu, imati prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj, biti mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja, ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti, biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe te imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Još jednom pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje u natječaju da se prijave putem obrasca, uz potpisanu suglasnost roditelja – skrbnika, primaju do 20. kolovoza ove godine na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska škola “Josip Jović”, Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1, s naznakom „za natječaj“.

Pročitajte još