Upisi djece u školu trčanja URT „Nexe Team“ Našice

URT „Nexe Team“ Našice početkom nove školske 2022./2023. godine kreće s upisima u školu trčanja te će ponovno biti organizirani treninzi i vježbe za djecu. Trčanje donosi veliku korist za zdravlje i najbolji je način čovjekovog kretanja. Pozitivni učinci trčanja su znanstveno dokazani. Za trčanje vam trebaju samo dobre tenisice, primjerena odjeća i već možete početi!

Termini škole trčanja uklopiti će se i prilagoditi školskoj nastavi, a održavat će se tri puta tjedno. Trening za djecu trajat će od 60 do 90 minuta i oni su koncipirani tako da djeca kroz igru i različite vježbe nauče osnove trčanja, usvoje pravilnu tehniku trčanja, steknu naviku vježbanja već od malih nogu, a budući da se treninzi odvijaju na otvorenom povezat će se i s prirodom u društvu svojih vršnjaka.

Glavni cilj ovog programa je uključiti što više djece u vježbanje

Iz URT „Nexe Team“ Našice ističu da su svjesni koliko je pandemija utjecala na aktivnosti djece u zadnje dvije godine. Jako puno djece prestalo je redovito odlaziti na svoje treninge isto kao što su i mnogi odrasli zapostavili svoje vježbanje, a jedno i drugo vrlo je važno za očuvanje zdravlja, a kod djece i za pravilan rast i razvoj. Treninzi za osnovnoškolce i srednjoškolce su otvorenog tipa a po zimi je URT „Nexe Team“ Našice osigurao termin u dvorani. Termini treninga za osnovnoškolce i srednjoškolce bit će određen naknadno. Novi trener škole trčanja je Mirko Kruljac, umirovljeni nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice, dobitnik Nagrade za životno djelo Grada Našica za osobit doprinos i dugogodišnje djelovanje u našičkom sportu.

Mirko Kruljac ne samo da je rođeni Našičanin već je cijeli život proveo u svom gradu, kojem je ujedno posvetio sportsku karijeru i iškolovao generacije Našičana. Mirko vrlo uspješno surađuje s lokalnom zajednicom i jedan je od glavnih organizatora natjecanja u raznim sportovima za osnovne škole.

Rukomet je ostao njegova najveća ljubav i „Glišu“, kako ga Našičani nazivaju, i danas se može redovito vidjeti na utakmicama RK Nexe kao vjernog navijača te iz URT „Nexe Team” Našice ističu da su iznimno zadovoljni što su ga uspjeli angažirati kao svog novog člana i licenciranog trenera škole trčanja.

Prijave za školu trčanja mogu se ostvariti putem poveznice: https://forms.gle/x3Myyf9tp17viS9j9

Foto: arhiva

Pročitajte još