Umirovljenici sportskim natjecanjem obilježili Dan općine Đurđenovac

Povodom proslave Dana općine Đurđenovac Udruga umirovljenika Đurđenovac organizirala je međužupanijsko natjecanje za svoje članove i goste iz Belišća i Zdenaca. Umirovljenici iz udruga navedenih mjesta natjecali su se u tri kategorije, kartaškoj igri bela, pikadu i šahu.

Po prvi je puta ovako nešto organizirano u Đurđenovcu, a sve je krenulo od iste ideje koju je realizirala udruga iz Zdenaca prošle godine u mjesecu rujnu. U kartaškoj igrli Bela nastupile su tri ekipe žena te također tri ekipe muškaraca, dok su se u kategoriji šaha natjecale dvije muške ekipe te je isto toliko ekipa odmjerilo vještine u pikadu.

“U Đurđenovcu je održano međužupanijsko natjecanje u beli, pikadu i šahu. Ovo natjecanje održali smo nakon poziva gospođe Vidice koja vodi Udrugu umirovljenika općine Zdenci gdje smo sudjelovali u sličnom natjecanju povodom proslave njihovog crkvenog goda. Tamo smo u 9. mjesecu bili njihovi gosti i sudjelovali u sportskim natjecanjima, a kako je uskoro i kod nas isto slavlje odlučili smo organizirati slično natjecanje te pozvali ekipe iz Zdenaca i Belišća. Želja nam je bila da i oni svojim prisustvom uveličaju proslavu Dana općine i naš crkveni god.” – rekao je Zvonko Wolf, predsjednik udruge umirovljenika Đurđenovac koji je najavio sljedeće druženje umirovljenika u Belišću negdje početkom svibnja.

[aigpl-gallery id=”34751″]

Pročitajte još