Ukrao osobni automobil

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 17. na 18. rujna, u Ernestinovu, 20-godišnji hrvatski državljanin je s kolnog ulaza ukrao parkirani osobni automobil vlasništvo 27-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Lažnim pozivima izazvao hitno djelovanje policije

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo lažna uzbuna. U periodu od 9. srpanj prošle godine do 3. rujna ove godine, 45-godišnjak je šest puta telefonom nazvao operativna dežurstva policije u Osijeku i lažno prijavljivao različite događaje koji su iziskivali hitno djelovanje policije. Nadležnom državnom odvjetništvu pilicija podnosi kaznenu prijavu.

Građani, ne dojavljujte neistinite događaje:

Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima. Stoga MUP apelira na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.

 

Požar u planinarskom domu

U periodu, od 21. do 23. prosinca, u Maloj Londžici, izbio je požar u planinarskom domu vlasništvo pravne osobe iz Našica. Očevidom je utvrđeno kao su se uslijed pregrijavanja grijača kuhala i elektronike mikrovalne peći uređaji zapalili i u potpunosti izgorjeli. Požar se sam ugasio te je nastala materijalna šteta oko 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće o događaju.

 

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 12 prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe teško tjelesno ozlijeđene. Preostalih deset prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se šest prometne nesreće i po dvije prometne nesreće na području Belog Manastira, Đakova i Belišća.

 

Alkoholizirani u prometu

Jučer, 23. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 4 vozača (2 vozača osobnog automobila, 1 vozač bicikla i 1 vozač teretnog automobila) koji su upravljali vozilima pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 17,16 sati, u Podravskoj Moslavini, kada je u prometu zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin iz Krčenika. Vozaču osobnog automobila evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu.

 

U 15,40 sati, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je 64-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

U 22,55 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 44-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još