Umirovljenici iz Jastrebarskog upoznaju ljepote Našica – obilazak znamenitosti uz srdačan doček

U sklopu prijateljske suradnje između udruga članovi Udruge umirovljenika Jastrebarsko posjetili su Našice kako bi upoznali kulturnu i povijesnu baštinu ovog kraja. U organizaciji Gradske udruge umirovljenika Našice pod vodstvom predsjednika Ivice Kozine, te uz srdačan doček i dobrodošlicu direktorice Turističke zajednice Ines Resler, umirovljenici su imali priliku istražiti bogato kulturno naslijeđe Našica.

Glavni dio posjeta obuhvatio je obilazak nekih od najpoznatijih znamenitosti Našica. Umirovljenici su imali priliku razgledati Veliki i Mali dvorac Pejačević pod stručnim vodstvom ravnateljice Zavičajnog muzeja Našice Silvije Lučevnjak te su pobliže upoznali povijest i značaj ovih dvoraca za lokalnu zajednicu. Osim dvoraca, umirovljenici su posjetili i crkvu sv. Antuna Padovanskog te kapelicu obitelji Pejačević.

Prošli tjedan Našice su obišli i umirovljenici iz Sesveta

Predsjednik Ivica Kozina je naglasio kako suradnja između udruga umirovljenika svjedoči o važnosti međusobne podrške i razmjeni iskustava.

„Danas su nam stigli dragi prijatelji iz Jastrebarskog. Sjećam se kad smo posjetili njihov grad i tada sam ih pozvao neka dođu vidjeti što Našice nude, a sada su ovdje s nama i vidim da su zadovoljni. Prije samo tjedan dana posjetili su nas prijatelji iz Sesveta i također su bili oduševljeni. Kažu da su impresionirani čistoćom grada, čak su rekli da ni njihov Zagreb nije tako čist. Danas planiramo posjetiti Veliki dvorac, Mali dvorac i crkvu sv. Antuna Padovanskog, a naša voditeljica, ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, će nas upoznati s poviješću Našica, ali i našičkog kraja. 58 umirovljenika je toplo dočekala direktorica Turističke zajednice, gospođa Ines Resler, a mi ćemo biti domaćini u obilasku naših znamenitosti.” – izjavio je predsjednik Kozina.

Odlična suradnja Turističke zajednice i Gradske udruge umirovljenika Našice

Direktorica Ines Resler je ovom prigodom istaknula izvrsnu suradnju Turističke zajednice i našičkih umirovljenika koji svojim radom promiču Našice i našički kraj.

„U ime Turističke zajednice Grada Našice, srdačno sam pozdravila naše drage goste iz Jastrebarskog. Posebno želim istaknuti angažman našičke Udruge umirovljenika koja redovito dovodi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske kako bi upoznali ljepote Našica. Suradnja s aktivnim udrugama poput ove je ključna za promociju našeg grada u najboljem svjetlu i zaista je veliko bogatstvo imati ljude koji su tako predani u promicanju Našica.” – istaknula je direktorica Resler zaključivši kako se vide konkretni rezultatu uspješne suradnje.

Predsjednik jaskanskih umirovljenika Stipe Bučar se zahvalio na gostoprimstvu naglasivši kako ovakvi susreti pružaju priliku umirovljenicima aktivno sudjelovanje u društvenom životu.

„Prošle godine smo bili domaćini susreta pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske, a Udruga umirovljenika iz Našica nas je tom prigodom posjetila. Tada smo se izuzetno lijepo družili, posebno s njihovim predsjednikom gospodinom Ivicom Kozinom. Tim susretom je počelo jedno lijepo prijateljstvo koje nas je dovelo do današnjeg posjeta Našicama. S jednim autobusom smo stigli na njihov poziv i vjerujem da će nam biti izuzetno ugodno. Udruge umirovljenika zaista grade prijateljstva, a za nas je najvažnije da se družimo i posjećujemo jedni druge. Tijekom ovakvih susreta razmjenjujemo iskustva, a vjerujem da ćemo danas imati priliku ne samo uživati u zabavi, nego i u ugodnim razgovorima o našem radu i planiranim aktivnostima. Uvjeren sam da će naši umirovljenici ponijeti lijepe dojmove iz Našica i zahvaljujem se predsjedniku i udruzi kao i direktorici Turističke zajednice na srdačnom prijemu i siguran sam da će nam dan proteći u izuzetno ugodnom raspoloženju.” – rekao je predsjednik Bučar. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još