Ukrao torbicu s novcem i dokumentima

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 1. studenog, u popodnevnim satima, u Vrbici, na parkiralištu ispred groblja, nepoznati počinitelj je iz otključanog osobnog automobila vlasništvo 34-godišnje hrvatske državljanke ukrao torbicu s novčanikom, novcem i osobnim dokumentima. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od nekoliko stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Provalio u kiosk i ukrao alkoholna pića

U noći s 31. listopada na 1. studenog, u Belišću, nepoznati počinitelj provalio je u metalni ormar kioska vlasništvo pravne osobe iz Zagreba i ukrao različita alkoholna pića i slatkiše. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Građani dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstva i oružja

Tijekom mjeseca listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirano je 16 dragovoljnih predaja minsko – eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Policijske uprave osječko – baranjske dragovoljno predali 12 ručnih bombi, 1 topnički projektil, 20 komada upaljača za protupješačku minu, 2 zračne puške i 849 komada raznog streljiva.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također, policija vas moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće i 1 na području Našica.

U razdoblju od 29. listopada do 1. studenog, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 40 vozača od kojih 33 vozača osobnog automobila, 6 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirano je još 216 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 34 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 5 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 30. listopada, u 22,35 sati, u Jelisavcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin iz Nemetina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,99 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 29. listopada, u 00,15 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je je osobni automobil s kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 30. listopada, u 11,30 sati, u Čemincu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22 sata, u Osijeku, u Ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 60-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 31. listopada, u 11,15 sati, u Tenji, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 61-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja je zbog nepropisnog skretanja udario u parkirani osobni automobil te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su naknadno alkotestiranjem vozaču evidentirali prisutnost alkohola u krvi od 1,62 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još