Ukrao novac


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u noći s 3. na 4. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u pekarnicu u Belišću i ukrao nekoliko tisuća kuna. Potom je provalio u prodavaonicu u Željeuzničkoj ulici te se udaljio ne otuđivši ništa. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevare

Tijekom studenog 2018. godine 46-godišnjak je putem interneta na području Đakovštine s nepoznatim počiniteljem dogovorio kupnju kombajna te je nepoznatom počinitelju uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kombajn mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnji državljanin Srbije počinio kazneno djelo prijevara. U prosincu je 40-godišnjak u poslovnici lutrije u Osijeku doveo u zabludu djelatnicu, rekavši kako posjeduje više dobitnih listića te da će s novčanim dobitkom tih listića isplatiti nove odigrane listiće. Nakon što je provjerom utvrđeno da posjeduje samo nekoliko dobitnih listića, 40-godišnjak se udaljio iz poslovnice ne uplativši iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Požar u Bijelom Brdu

U subotu, 5. siječnja, oko 11,30 sati, uslijed istjecanja plina na spoju plinske boce i crijeva (regulatora) te spoja s visokom temperaturom iz peći na kruta goriva došlo je do eksplozije i požara u kuhinji obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira u Bijelom Brdu. Oštećeno je krovište, zidovi, stolarija i unutrašnjost kuće, a vlasnik je zadobio opekotine te mu je pružena liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Ukupna materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostalih deset nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Osam se dogodilo na području Osijeka, a po jedna na područjima Baranje, Đakova i Belišća.

Stric pivo

Pročitajte još