Ukrao dio kotla za rakiju

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom rujna, u Valpovu, nepoznati počinitelj je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao bakreni dio kotla za rakiju. Vlasniku, 63-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se dvije, a na području Belišća jedna prometna nesreća.

Jučer, 27. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,44 sati, u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 69-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, u 13,45 sati, na državnoj cesti broj 517, kod skretanja za Majške Međe, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Vozaču je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,97 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još