Ukrao dijelove kotla za pečenje rakije

Nepoznati počinitelj je između 24. i 27. veljače na području Našica provalio u pomoćne prostorije obiteljske kuće u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je ukrao bakrene dijelove kotla za pečenje rakije. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 400 eura, navode iz PU osječko – baranjske. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Razriješeno šest teških krađa

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće utvrđeno je postojanje sumnje da je 25-godišnjak od prosinca prošle godine do veljače ove godine provalio u dvije trgovine, kafić, podrum, frizerski salon i radni stroj iz kojih je ukrao bicikl, novac, razna alkoholna pića i gorivo. Vlasnicima je nastala ukupna materijalan šteta veća od 1.300 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Dragovoljno predana minsko – eksplozivna sredstva

Policijskim službenicima Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek jučer je 73- godišnjakinja s područja Našica dragovoljno predala pušku, pištolj, bombu i tomblonsku minu, što je pronašla prilikom čišćenja šupe. Također, 37-godišnjak s područja Belišća prilikom uređenja kupljene kuće pronašao je i dragovoljno predao jednu ručnu izrađenu pušku i pištolj te 50 metaka.

Ukrao novčanik s dokumentima

Nepoznati počinitelj je jučer iz sportske svlačionice u Osijeku ukrao novčanik u kojem su se nalazili novci, osobni dokumenti i bankovne kartice. Počinitelj je s ukradenom bankovnom karticom potom pokušao uplatiti 100 eura na račun kladionice, u čemu nije uspio. Dvadesetčetverogodišnjem vlasniku nastala je materijalna šteta od oko 250 eura. Policija traga za počiniteljem.

Oštetio ga za 3.500 eura

Nepoznati počinitelj zlorabio je podatke 40-godišnjeg Osječanina na način da mu se javio kao zainteresirani kupac na Internet-oglas kojim je ovaj oglasio prodaju sata. Osječanin je potom zaprimio link od počinitelja, u koji je unio svoje osobne podatke, ali i podatke od bankovne kartice, nakon čega mu je s bankovnog računa skinuto 3.500 eura. Policija traga za počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Belišće te jedna na području PP Našice.

Evidentirana četiri vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 2,19 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,45 sati u Bilju, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 62-godišnjak iz Podravlja. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Rezultati pojačanih mjera

Na području cijele policijske uprave jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Ukupno su utvrđena 73 prekršaja od kojih 63 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 nepropisnog korištenja mobitela, 2 nekorištenja svjetala, 1 vožnja pod utjecajem alkohola, 1 nepropisna brzina, 1 nepropisno parkiranje i 2 ostala prekršaja.

Pročitajte još