Uhićena dva navijača, policija nastavlja kriminalističko istraživanje

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 27. listopada, u vremenu od 15 do 16,50 sati, u Bijelom Brdu, na stadionu NK „BSK“ odigrana je nogometna utakmica osmine finala nogometnog kupa, između NK „BSK“ i GNK „Dinamo“. Nogometnu utakmicu na stadionu NK „BSK“ gledalo je oko 1 100 gledatelja. Tijekom utakmice je došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača. Prije same utakmice, tijekom i nakon nogometne utakmice policija je uhitila dva navijača zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

U suradnji sa Policijskom upravom zagrebačkom policajci Policijske uprave osječko – baranjske provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon. Po završetku kriminalističkih istraživanja Policijska uprava osječko – baranjska obavijestit će javnost o rezultatima izvida.

Prevaren kod prodaje putem interneta

Početkom mjeseca listopada, 21-godišnji hrvatski državljanin stupio je u kontakt s nepoznatom osobom putem interneta te je dogovorio prodaju bicikla. U svrhu naplate paketa, 21-godišnjak je na link koji mu je poslala nepoznata osoba upisao svoje podatke bankovne kartice nakon čega je utvrdio da mu sa tekućeg računa nedostaje novac. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija vam savjetuje da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati ovdje.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, gdje su u 3 prometne nesreće 4 osobe lako tjelesno ozlijeđene, a 4 su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a na području Belišća i Đakova jedna prometna nesreća. Jučer, 27. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,35 sati, u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,73 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još