Udrugama s područja Našica dodijeljeno 48.465,00 eura za sufinanciranje projekata i programa koje provode kroz godinu

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održano je svečano potpisivanje ugovora između gradonačelnika i predstavnika udruga s našičkog područja. Sufinancirani su programi 44 udruge, 32 iz područja udruga građana, 5 iz tehničke kulture, 4 iz socijale skrbi i 3 iz nacionalnih zajednica.

Gradonačelnik je sve udruge pozvao i da se tokom godine za svoje aktivnosti mogu prijaviti na Javne pozive

Gradonačelnik Krešimir Kašuba prije samog potpisivanja pozdravio je sve okupljene i zahvalio im što svojim radom, koji je volonterski, na brojne načine, različitim manifestacijama, aktivnostima i inicijativama, predstavljaju grad Našice u turističkom, društvenom i obrazovnom smislu. Svojim radom pokreću zajednicu i ljude oko sebe.

„Potpisali smo i dodijelili ugovore za udruge koje su svoje programe i projekte prijavili na Javni natječaj Grada Našica iz programa udruga građana, socijalne skrbi, nacionalnih manjina i tehničke kulture u ukupnom iznosu od 48.465,00 eura. Grad je u ovoj godini za Program javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Našica izdvojio 3.990,00 eura, za provedbu programa i projekata nacionalnih zajednica 2.655,00 eura, za organizacije civilnog društva (udruge građana) 35.840,00 eura te za tehničku kulturu 5.980,00 eura. Poruka koja je bitna u ovom trenutku, jer često sam kažem da je Grad Našice grad udruga, da smo ponosni na naše udruge koje čine njegov duh. Oni promoviraju Grad Našice u najboljem svijetlu. To su udruge na koje sam se ja u svom mandatu od tri godine uvijek mogao osloniti, što organizacijski, što za manifestacije, za sigurnost i sve ostalo, kao i brojni naši građani.” – rekao je gradonačelnik te im zahvalio što u svoje zajednice okupljaju mlade ljude, djecu, umirovljenike i sve zainteresirane. Gradonačelnik je, također, sve udruge pozvao i da se tokom godine za svoje aktivnosti mogu prijaviti na Javne pozive koji su otvoreni do 30. studenog ili do iskorištavanja sredstava. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još