Ukrao novčanik i podigao novac na bankomatu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 17. rujna, u školi u Đakovu, nepoznati počinitelj je ukrao iz torbe 52-godišnjeg hrvatskog državljanina novčanik s osobnim dokumentima, bankovnom karticom i novcem. Ukradenom karticom na bankomatu je podigao nekoliko tisuća kuna. Vlasnik je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 4500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

Jučer, 17. rujna, u polju u Tenji, 48- godišnji hrvatski državljanin je pronašao neeksplodirani projektil VBR-a kalibra 128 milimetara sa bojevom glavom i raketom. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo projektil. Također jučer, 17. rujna, na gradilištu u Bijelom Brdu, 50-godišnji hrvatski državljanin kao djelatnik tvrtke je prilikom izvođenja građevinskih radova pronašao vježbovnu protuoklopnu minu. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo minu.

Iz automobila ukrao razne stvari

Jučer, 17. rujna, na parkiralištu u Bilju, nepoznati počinitelj je iz automobila ukrao torbu s informatičkom opremom, mobitele, tokene, karticu za gorivo, ENC uređaj te novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Vlasniku, 32-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 7500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.
Policija pronašla kradljivca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela Krađe. Tijekom mjeseca rujna, u Osijeka, 31-godišnjak je iz torbice 62-godišnjeg hrvatskog državljanina ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama te iz torbice 38-godišnje hrvatske državljanke ukrao novčanik s dokumentima, bankovnom karticom i novcem. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 5700 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 18 prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno strada, u tri prometne nesreće jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lako tjelesno ozlijeđene. Ostale prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodilo se 6 prometnih nesreća, na području Đakova dogodilo se 4 prometne nesreće, na području Belišća i Belog Manastira dogodilo se 2 prometne nesreće, a u Našicama i Donjem Miholjcu po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još