Udruga “Našički cvijet” u prošloj godini realizirala 15 važnih projekata

Udruga osoba s invaliditetom “Našički cvijet” održala je godišnju skupštinu. Predsjednica Gordana Blagajac u izvješću je istaknula kako je u prošloj godini, Udruga “Našički cvijet” uspjela realizirati 15 izuzetno važnih projekata. Dva projekta se odnose na ranu intervenciju – zbrinjavanje djece od rođenja do polaska u školu i niže razrede osnovne škole. Projekti “Zajedno u školu 3 i 4 – pomoćnici u nastavi” osigurali su pomoćnike u nastavi za 10 djece. Kroz projekt “Zajedno kroz život” omogućena je usluga osobne asistencije za 13 članova udruge.

Kako je istaknula predsjednica, značajni su i projekti koje je udruga realizirala s Gradom Našicama kroz osnovnu djelatnost udruge i socijalne usluge u zajednici, a Grad je pomogao i članovima u teškoj situaciji. Kroz projekt “Zaželi – faza 3” ukupno 10 geronto domaćica brine o 60 korisnika na području Našica, Podgorača, Đurđenovca i Feričanaca. Udruga uspješno djeluje od svog osnivanja 2008. godine pa sve do danas, a u tom je razdoblju realizirala 127 različitih projekata. Predsjednica Gordana Blagajac zahvalila je svima koji pomažu rad Udruge osoba s invaliditetom “Našički cvijet”.

U izbornom dijelu skupštine, za predsjednicu je ponovno izabrana Gordana Blagajac. U Upravni odbor izabrani su: Mario Firšt, Silva Koljenik, Rade Rončević, Jelena Dozet, Ljiljanka Laslavić i Darija Salopek-Žiha, a u Nadzorni odbor: Milenko Vulić, Željko Mikšić i Damir Rumbak.

 

Izvor: Radio Našice

Pročitajte još