Udruga „Jaglac” Orahovica ugostila međunarodne volontere

 

11. listopada 2023. udruga Jaglac ugostila je međunarodne volontere – u organizaciji AMPEU (Agencija za mobilnost i programe EU) održava se trening za (nacionalne i internacionalne) volontere koji volontiraju u civilnom i javnom sektoru u RH, a koji ovaj tjedan borave u Centru za edukaciju Gradskog društva Crvenog križa Osijek u Orahovici. Cilj posjete je jačanje osobnih kapaciteta, usvajanje novih vještina i kompetencija u radu s osobama s intelektualnim teškoćama.

Druženje je započeto upoznavanjem volontera iz Hrvatske, Armenije, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Rusije, Španjolske i Švedske koji su došli u pratnji voditelja Igora i Lidije. Sudionici su se podijelili u dvije skupine na dvije lokacije uključujući korisnike poludnevnog boravka i djelatnika udruge Jaglac. Prva skupina bila je u kući Jaglac gdje su upoznati s radom ove Udruge i društvenim poduzetništvom, a druga skupina je u prostoru Turističke zajednice grada Orahovice pomagala u rezanju kestenja, pripremama za 15. dane kestena i vina koji će se održati 14. listopada 2023. u središnjem gradskom parku u Orahovici, na kojima će se i udruga Jaglac predstaviti svojim štandom. Ova orahovačka Udruga već duži niz godina sudjeluje u inkluzivnoj volonterskoj akciji priprema za ovu javnu manifestaciju koju organizira Turistička zajednica grada Orahovice, na čemu im se zahvaljuju.

Zajedničkim druženjem, aktivnostima i radom doprinijeli su barem malo podizanju svijesti o važnosti solidarnosti i pomaganja drugima, poručuju Jaglaci.

Pročitajte još