Udruga 50+ Zoljan održala redovnu godišnju Skupštinu

 

Jučer je u prostorijama Nogometnog kluba „Zoljan” održana redovna godišnja izvještajna Skupština Udruge umirovljenika 50+ Zoljan. Njoj su nazočili gradonačelnika Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček te predstavnici prijateljskih umirovljeničkih udruga. Nakon pozdravne riječi predsjednika Josipa Povarnika pročitano je vrlo detaljno izvješće o radu udruge u 2023. godini kao i sve o materijalnom i financijskom poslovanju u istom razdoblju, a podneseno je i izvješće Nadzornog odbora. U nastavku skupštine članovi udruge su mogli poslušati o programu rada za 2024. godinu kao i financijski plan. Treba naglasiti kako su sve točke usvojene jednoglasno.

Veliki broj aktivnosti Udruge 50+

Po završetku Skupštine članovima i gostima obratio se gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je pohvalio rad Udruge umirovljenika 50+.

„Grad Našice se ponosi bogatstvom udruga koje djeluju na našem području, a među njima su i dvije umirovljeničke udruge. Danas smo imali zadovoljstvo prisustvovati skupštini udruge umirovljenika 50+ ovdje u Zoljanu i srdačno pozdraviti sve članove u ime grada Našica te im izraziti zahvalnost na njihovim aktivnostima. Članovi ove udruge izuzetno su aktivni, što je potvrdio i predsjednik gospodin Josip Povarnik. Njihove aktivnosti poput posjeta toplicama, hodočašća i raznih izleta doprinose kvaliteti života naših umirovljenika. Grad Našice snažno podržava sve udruge umirovljenika te smo obećali povećati financijsku potporu ove godine, imajući u vidu njihov trud, ali i poskupljenja. Važno je istaknuti njihovu suradnju s ostalim udrugama u Zoljanu te činjenicu da ona okuplja članove ne samo iz Zoljana, već i šireg područja.

Također smo napravili značajan korak u izgradnji Centra za starije osobe, što je projekt koji smo pokrenuli prije godinu i par mjeseci. Tadašnji župan, gospodin Ivan Anušić je podržao nominaciju projekta što je rezultiralo osiguravanjem sredstava. Potpisali smo ugovor vrijedan 6,2 milijuna eura i očekujemo početak građevinskih radova u iduća dva do tri mjeseca. Planiramo da će cijeli projekt biti završen do kraja 2026. godine, kada očekujemo i otvorenje Centra. Od 127 smještajnih jedinica, 10 će biti namijenjene osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti. Također, u skladu s europskim trendovima, Centar će nuditi cjelodnevni i poludnevni boravak, što ga čini svojevrsnim „vrtićem za starije”. Umirovljenici će imati priliku provoditi kvalitetno vrijeme u Centru, sudjelujući u aktivnostima poput društvenih igara, zabavnih događaja te uživajući u obrocima. Dodatno, dio projekta uključuje i uslugu pomoći u kući, slično kao što je to slučaj s projektom Zaželi, koji je prepoznat kao jedan od najboljih projekata Europske unije. Sve ovo predstavlja korak naprijed u osiguravanju kvalitetnog života i produljenju životnog vijeka naših starijih sugrađana.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba najavivši daljnju potporu Udruzi 50+.

Pročitajte još