Učenik OGŠ Kontesa Dora Josip Komloši apsolutni je pobjednik školskog natjecanja „Moje notice i tri točkice”

U OGŠ Kontesa Dora u srijedu, 27. ožujka 2024. godine održano je 8. školsko instrumentalno natjecanje „Moje notice i tri točkice” nakon kojeg je održan koncert učenika s najviše osvojenih bodova u svojoj disciplini.

Ravnateljica škole prof. Darija Vlajnić čestitala je svim natjecateljima, učiteljima i djelatnicima, a gradonačelniku Krešimiru Kašubi, direktorici Turističke zajednice Ines Resler i roditeljima se zahvalila na podršci i dolasku. U znak priznanja ravnateljica Vlajnić podijelila je zahvalnice svim djelatnicima škole dok je natjecateljima uručila Zlatne plakete, a učenik Josip Komloši dobio je i plaketu „Teodora” za najviše osvojenih bodova.

„Uspješno smo održali osmo školsko instrumentalno natjecanje naše škole i smatram da smo ostvarili izuzetno dobre rezultate te da smo pokazali visoku razinu profesionalizma i predanosti. Vidim da su i naši učenici i profesori izuzetno zadovoljni rezultatima natjecanja. Natjecanje, kao i koncert, bio je rezultat truda i odricanja, ali smatram da smo postigli zadani cilj. Posebno bih se zahvalila našoj publici koja je podržala naše mlade glazbenike kao i gradonačelniku Krešimiru Kašubi i direktorici Turističke zajednice Ines Resler na dugogodišnjoj potpori. Također, želim iskreno čestitati svim sudionicima na njihovim zasluženim nagradama te se zahvaliti našem stručnom ocjenjivačkom sudu na njihovom predanom radu. Natjecanje je obuhvatilo šest kategorija solističkih nastupa na različitim instrumentima, kao što su tambura, klavir, gitara, harmonika i puhački instrumenti. Također smo imali i kategoriju komornih sastava, gdje su tri komorna sastava pokazala svoje umijeće. Ponosna sam na ovaj događaj i radujem se budućim glazbenim aktivnostima naše škole.” – zaključila je ravnateljica Vlajnić.

Također, gradonačelnik Kašuba je izrazio zadovoljstvo povodom natjecanja i koncerta učenika Osnovne glazbene škole Kontesa Dora. Istaknuo je da takva događanja imaju veliki značaj za promociju talenata mladih glazbenika, a zahvalio je ravnateljici škole Dariji Vlajnić kao i svim učiteljima na njihovom predanom radu i mentorstvu koje pružaju učenicima.

U nastavku vam donosimo popis nagrađenih učenika:
  1. kategorija – Franka Tomaić, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
  2. kategorija – Sara Škorić, klavir u klasi učitelja Mislava Čatića
  3. kategorija – Gabrijela Jakšetić, klarinet u klasi učitelja Ivana Krajačića
  4. kategorija – Josip Komloši, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
  5. kategorija – Noa Moslavac, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija
  6. kategorija – Ivor Papučić, bisernica u klasi učitelja Deana Koprija

Komorni sastav – I. Kategorija – Tamburaški kvintet – Ivor Papučić, bisernica; Ante Stošić, bisernica; Noa Moslavac, bisernica; Mihael Suk, brač; Josip Komloši, bongosi u klasi učitelja Deana Koprija

A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još