Učenici iz Budimaca za “Marijine obroke”

Učenici 4. razreda Područne škole Budimci opet su pokazali svoje veliko srce. Mali humanitarci su se uključili u globalni pokret Marijini obroci preko nacionalnog projekta Nududu. Marijini obroci dio su su međunarodnog globalnog projekta koji u najsiromašnijim zemljama svijeta osiguravaju u školama svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPomogli nahraniti gladno dijete u svijetu

Učiteljica Patricija Hercog navodi kako su provodeći svoje ciljeve ostvarili glavni ishod projekta te pomogli nahraniti jedno dijete u svijetu za čitavu školsku godinu. Učenici i učiteljica donirali su 132 kn i time omogućili obrok za cijelu godinu za jedno dijete u potrebi.

Projekt je zamišljen tako da volonteri ponude rabljenu dječju odjeću koja je u dobrom stanju, očuvana i čista. Izabere se od odjeće što je potrebno, a iznos donacije od 66 ili 132 kn uplati se na račun humanitarne organizacije Marijini obroci. Mali Budimčani izabrali su lot odjeće za mlađeg brata i sestru razrednih prijatelja. Učiteljica Patricija Hercog navodi kako je važno napomenuti da se ne radi o prodaji odjeće nego se za donirani novac dobiva na poklon izabrana odjeća.

 

Pročitajte još

Učitavanje...