Učenici ekonomske struke posjetili brodogradilište Tehnomont u Puli

Ljetne praznike učenici ekonomske struke Srednje škole Isidora Kršnjavog iskoristili su za učenje. U organizaciji Udruge Biti bolji, učenici su posjetili brodogradilište Tehnomont u Puli. Studijsko je putovanje planirano u sklopu projekta Biti bolji – Be better koji se provodio tijekom školske godine u nešto smanjenom intenzitetu zbog epidemiološke situacije. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Uče o poduzetništvu

„Kako naša škola ima dugogodišnju suradnju s navedenom Udrugom, pozvani smo sudjelovati u projektu i zaokružiti ga s poučnim putovanjem. U projektu su sudjelovali učenici iz 7 srednjih škola na području dvije slavonske županije (Osječko – baranjske i Vukovarsko – srijemske). Iz naše škole sudjelovalo je 7 učenika: Tea Lukačić, Andrea Puhanić i Katarina Vidmar iz 1. razreda ekonomske, Iva Buljan iz 2. b ekonomske, Petar Rinčić, Karla Brkić i Magdalena Strmečki iz 3. a ekonomske.” – objasnila je profesorica Ljiljana Kasapović te dodala da je ovo putovanje najbolji način da učenici povežu teoriju i praksu.

Svrha putovanja je bila posjeta brodogradilištu Tehnomont s ciljem predstavljanja i upoznavanja jednog uspješnog poduzetničkog pothvata na primjeru dobre prakse. Učenici su tamo poslušali predavanje o samom brodogradilištu, a zatim krenuli u razgledavanje uz stručno vodstvo dvojice inženjera koji su na zanimljiv način dočarali proizvodnju brodova. Tehnomont je manje brodogradilište i uspješno konkurira ostalim brodogradilištima u RH.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još