Održana Izvještajna skupština Košarkaškog kluba Našice

Održana Izvještajna skupština Košarkaškog kluba Našice

Danas je u Hotelu Park Panolija održana Izvještajna skupština Košarkaškog kluba Našice. Na početku skupštine je održana minuta šutnje za preminule članove kluba i dugogodišnjeg predsjednika Športske zajednice Grada Našica Josipa Pavlusa. Izvješće o radu kluba za 2017. godinu podnio je predsjednik kluba Siniša Solar koji je istaknuo da se seniorska ekipa natjecala u 3. košarkaškoj ligi gdje je u sezoni 2016./2017. osvojila treće mjesto, a sezone 2017./2018. četvrto mjesto. Najbolji strijelac lige drugu godinu za redom je Mata Horvat. Također klub je ponovno formirao juniorsku ekipu koja se natječe u juniorskoj ligi. Trener kluba Dalibor Hranić je istaknuo da je zadovoljan napretkom igrača i da bi se za dvije godine mogli vidjeti rezultati rada s mladim igračima.

Financijsko izvješće podnio je predsjednik kluba Siniša Solar u kojem je rečeno da su prihodi bili 84.637,40 kuna, a rashodi 57.995,08 kuna i da ja zahvaljujući sponzorima došlo do povećanja prihoda u odnosu na nekoliko proteklih godina. Izvješće nadzornog odbora podnio je Hrvoje Šleder u kojem je konstatirano da je sve vođeno prema propisima.

Plan rada za 2018. godinu iznio je predsjednik kluba Siniša Solar u kojem je rečeno da se još ne zna kako će izgledati sustav natjecanja za sezonu 2018/2019, ali da postoji velika vjerojatnost o spajanju druge i treće lige u jedinstvenu ligu što bi pridonijelo većoj kvaliteti natjecanja, ali će iziskivati i veće troškove. U planu je da se na jesen ponovno pokrene škola košarke što će ovisiti i o slobodnim terminima u dvorani. Također u planu je odigravanje prijateljske utakmice sa Cibonom povodom 45. godišnjice kluba. Sva izvješća su usvojena jednoglasno.

Skupštinu je pozdravio predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović koji je čestitao na 45. godišnjici kluba, dosadašnjem radu i ponovnom osnivanju juniorske ekipe. Također je izrazio želju da se poveća broj mlađih kategorija jer se onda može očekivati i veća financijska potpora Športske zajednice.

Pročitajte još