U Vukojevcima bacali razne predmete na vozilo kojim je upravljala 26-godišnjakinja

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u Vukojevcima jučer oko 00,45 sati, kada je 26-godišnjakinja upravljajući osobnim automobilom vozila ulicom Braće Radića nepoznate osobe bacale su više predmeta u smjeru njenog vozila. Tom prilikom na vozilu su nastala oštećenja u vidu razbijenog stakla na suvozačevim vratima te više udubljenja i ogrebotina na limu vozila čime su 26-godišnjakinji počinili štetu na osobnom automobilu oko 10.000,00 kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljima protiv kojih slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.


Završena obdukcija

Jučer, tijekom dana, u Osijeku obavljena je obdukcija i identifikacija nad mrtvim tijelom nepoznate muške osobe pronađenog u subotu, 9. srpnja u Osijeku kojom prilikom je utvrđeno da se radi o 42-godišnjaku iz Našica s boravištem u Osijeku. Kriminalističkim istraživanjem policijski službenika Policijske uprave osječko – baranjske i obavljenom obdukcijom te pregledom tijela 42-godišnjaka nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt u smislu kaznenog djela. Utvrđeno je da se radi o samoubojstvu. Policija podnosi izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Izgorjelo 200 bala sijena – dopuna događaja od 8. lipnja 2022. godine

Zaprimljenim odštetnim zahtjevom utvrđeno je da je u požaru 200 bala sijena koji se dogodio 5. lipnja u Torjancima nastala materijalna šteta od 120.000,00 kuna. Naime, u nedjelju, 5. lipnja, u Torjancima, došlo je do požara na otvorenom prostoru kojom prilikom je izgorjelo oko 200 rolo bala sijena. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je da je požar izbio odbacivanjem gorive tvari. Protiv nepoznatog počinitelja policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog sumnje na počinjeno kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. O događaju smo pisali ranije, a više možete pročitati ovdje.

Požar na radnom stroju se proširio na više poljoprivrednih površina

Jučer, u dopodnevnim satima, na području Donjeg Miholjca za vrijeme dok je 27-godišnjak traktorom vršio baliranje slame na poljoprivrednim površinama zapalio se radni stroj za baliranje. Požar se proširio na nekoliko poljoprivrednih površina na kojima se zapalilo 13 bala sijena, strništa i suha trava. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Miholjac. Obavljenim očevidom policijskih službenika Policijske postaje Donji Miholjac u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je da je do požara došlo uslijed mehaničkog trenja u komori za baliranje, a potom pregrijavanja i zapaljenja radnog stroja. U događaju je nastala materijalna šteta oko 31.000,00 kuna. Policijski službenici podnose izvješće o događaju Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriven kradljivac građevinskog materijala

Jučer, temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojima se koristi 31-godišnjak. Prilikom pretrage kod 31-godišnjaka su pronađena četiri pakovanja bužir crijeva, tri bušilice, više komada kompleta električnih utičnica, kosilica marke “Stihl”, plinska boca s brenerom, podna slavina i električni kabl, dok su pretragom vozila pronađene četiri euro palete, tri građevinska metra, čekić i privjesak s četiri ključa. Naime, utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak sredinom prošlog mjeseca ukrao građevinski materijal s gradilišta obiteljske kuće 39-godišnjaka iz Osijeka. Dio pronađenih predmeta koje je 31-godišnjak ukrao s gradilišta vraćeni su 39-godišnjem vlasniku. Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“ te protiv njega slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom 24 sata policija je evidentirala šest alkoholiziranih vozača

Tijekom 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali četiri vozača osobnih automobila i dva biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je danas oko 00,30 sati u Šaptinovcima, kada su u nadzoru prometa policajci zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak iz Križevaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,91 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Evidentirano je i osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka, Đakova i Našica evidentirane su po dvije nesreće, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po jednu prometnu nesreću.

Stric pivo

Pročitajte još