U požaru smrtno stradala osoba

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 19. studenog, oko 6 sati, u Čepinu, izbio je požar na obiteljskoj kući vlasništvo 86-godišnjeg hrvatskog državljanina. Obavljenim očevidom policijskih službenika ove Policijske uprave isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da je do požara došlo odbacivanjem gorive tvari u koš za smeće. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne profesionalne postrojbe Grada Osijeka i Javne vatrogasne postrojbe Čepin. U unutrašnjosti opožarene kuće pronađeno je tijelo smrtno stradale osobe čiji će se identitet i uzrok smrti utvrditi obdukcijom u Kliničkom bolničkom centru Osijek. U požaru je nastala materijalna šteta oko 150 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Krađa novca iz stana

Jučer, 19. studenog, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u stan vlasništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao dva rabljena mobitela i više od dvije tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, a koje su se dogodile na području Osijeka i Belog Manastira.

 

Rezultati pojačanih mjera

Jučer, 19. studenog, u vremenu od 10 do 16 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske proveli su mjere pojačanog nadzora prometa usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila. U pojačanom nadzoru prometa utvrđena su 104 prekršaja, od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Također je za tri vozača evidentirano da upravljaju vozilom za vrijeme dok u krvi imaju nedozvoljenu koncentraciju alkohola i to dva vozača osobnog vozila i jedan vozač bicikla. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 23,38 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 53-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču bicikla evidentirana je koncentracija alkohola od 1,57 grama po kilogramu.

Pročitajte još