U Ostrošincima provalio u obiteljsku kuću


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u periodu od 1. travnja do 12. studenog, u Ostrošincima nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao mašinu za oštrenje lanca motornih pila, električne bušilice i drugi građevinski alat. Vlasniku 62-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Đakova nastala je materijalna šteta oko 3 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

Ukrao sat

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. Jučer, 12. studenog, oko 16,55 sati, iz trgovačkog centra, u Osijeku, 46-godišnjak iskoristio je nepažnju djelatnice i s prodajne police ukrao sat. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od tisuću kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće na području pu osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belišća i Našica.

 

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 12. studenog, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 12. studenog, u 22,08 sati, u Đakovu kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 55–godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policijske postaje Đakovo, do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stric pivo

Pročitajte još