U Osijeku se održava svjetsko prvenstvo u samostrelu

samostrel1
samostrel1

U našem glavnom gradu Osječko – baranjske županije održava se vrlo zanimljivo natjecanje.

Naime, prije nekoliko dana na Papmasu u Osijeku započelo je natjecanje najboljih streličara u discipllinama “match” i “field”. Prijavljeno je čak 200 natjecatelja, iz 15 zemalja i to uglavnom iz Europe i Azije u svim starosnim skupinama.

Tako je Osijeku upravo postao središtem jednog od stvarno velikog i zahtjevnog natjecanja gdje mirna ruka i velika disciplina može učiniti stvarno puno. Iako mi u prvoj spomenutoj disciplini nemamo predstavnika, u “field” disciplini smo nenadmašni te s pravom možemo očekivati iznimne rezultate. Upravo zbog toga i ove godine na Pampasu za odličja se bori naših 16 predstavnika u svim kategorijama. Uz našu zemlju tu su natjecatelji iz Austrije, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Japana, Kazahstna, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Švedske i Švicarske.

samostrel2

Upravo zbog svega spomenutog, a ukoliko niste na kupanju jer je malo zahladilo, skočite do Osijeka te uživajte u zanimljivim borbama i podržite naše reprezentativce. Natjecanja se održavaju svakoga dana od 8:30 sati pa sve do 18:00, dok je ulaz za sva natjecanja besplatan.

Foto: Čitatelj D.P.

Pročitajte još