U očekivanju proglašenja elementarne nepogode od poplava – Utvrđivanje nastalih šteta

sanacija1
sanacija1

Danas je u uredu Gradske uprave gradonačelnik Grada Našica Krešimir Žagar održao radni sastanak s djelatnicima gradske uprave i Javne vatrogasne postrojbe Našice na kojem su razmotrene informacije o trenutnom stanju, te posljedicama elementarne nepogode uzrokovane velikom količinom oborina i poplavom, a koje su protekli vikend zahvatile čitavi našički kraj. 

Utvrđeno je da su kod fizičkih i pravnih osoba nastale štete na poljoprivrednim kulturama, građevinama, prometnicama, opremi, obrtnim sredstvima te ostalim sredstvima i dobrima, zbog čega će Grad Našice Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda uputiti prvo priopćenje o nastalim štetama, a kojim traži proglašenje štete od elementarne nepogode uslijed obilnih kiša i poplave za cijelo područje grada Našica.

sanacija2

Nakon što župan Osječko-baranjske županije proglasi elementarnu nepogodu, fizičke i pravne osobe moći će prijaviti štete djelatnicima Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Grada Našica. Po zaprimanju svih prijava članovi Gradskog povjerenstva izaći će na teren i utvrditi stvarno nastale štete, te iste proslijediti Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Ovim putem gradonačelnik Grada Našica Krešir Žagar poziva građane Grada Našica s poplavljenog područja da se jave djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Našice radi eventualnog ispumpavanja i dezinfekcije zagađenih i onečišćenih bunara, te ispumpavanja vode iz podruma.

Prijave se mogu izvršiti na broj telefona Javne vatrogasne postrojbe  613-724.

 

Pročitajte još