U OBŽ novopozitivno 19 osoba – Bez novooboljelih na našičkom području

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije obrađen je 291 uzorak od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus. Šest novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, tri osobe su iz Đakova, po dvije iz Bilja, Čeminca i Čepina, a po jedna živi na području općina Darda, Ernestinovo i Petrijevci te grada Valpovo.

Na bolničkom liječenju nalaze se 53 osobe oboljele od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su tri osobe u dobi od 80, 81 i 92 godine.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 812 osoba. Policijski službenici proveli su 19 provjera osoba u samoizolaciji, i to 17 samoinicijativno i dvije po dojavi građana. Jedna dojava je bila točna, pa provjeravanu osobu iz Belišća nisu zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 122 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Policijski službenici jučer su uručili obavezni prekršajni nalog i izrekli novčanu kazna u iznosu od 500,00 kuna mještaninu Strizivojne koji je zatečen u vlaku bez zaštitne maske za lice, što je kažnjivo prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

 

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 46 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 ugostiteljski objekt, 5 trgovačkih centara, 9 prodavaonica, 3 pekarnice, a ostalo u drugim objektima) pri čemu su utvrdili jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje.

Pročitajte još