U novi radni tjedan ulazimo s pretežno oblačnim te hladnijim vremenom

Ovog je ponedjeljka jutarnja temperatura zraka iznosila 1 °C, a dnevna će biti tek stupanj, dva viša od jutarnje. Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno s povremenom oborinom, glavnina u prvom dijelu dana. Na Jadranu kiša te pljuskovi s grmljavinom, a na kopnu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, uglavnom u gorju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPopodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna između 2 i 6 °C.

U utorak i srijedu nas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz hladna jutra, a u četvrtak slijedi jačanje južine i novo naoblačenje s kišom.

Povoljnije biometeorološke prilike u odnosu na prethodne dane, u cijeloj će zemlji donijeti poboljšanje općeg stanja. Iako su i dalje moguće tegobe uzrokovane vremenom, one će biti slabijeg intenziteta. Jutro će biti hladnije, zbog čega treba obratiti pozornost na adekvatno odijevanje.

Pročitajte još