Otkriven počinitelj kaznenih djela u Đurđenovcu


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 33-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari”. U vremenu od 2018. godine do 2021. godine, u Đurđenovcu, 33-godišnjak provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću u vlasništvu 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, u kojoj je duži vremenski period boravio i živio. Tijekom boravka u kući ukrao je peć na kruta goriva i razni alat. Vlasniku je nastala materijalna šteta veća od 5 000 kuna.

U noći s 22. na 23. prosinca 2020. godine, u Đurđenovcu, 33-godišnjak počinio je kazneno djelo „Teška Krađa“. U noći s 16. na 17. ožujka 2021. godine, u Đurđenovcu, 33-godišnjak počinio je kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu 28-godišnjeg i 29-godišnjeg hrvatskog državljanina na način da je oštrim predmetom probušio pneumatike dva osobna automobila. Vlasnicima je nastala materijalna šteta veća od 3 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Krivotvorenim PCR testovima pokušali ući u Republiku Hrvatsku

Jučer, 25. ožujka, u 17,05 sati, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupili su 67-godišnji državljanin Republike Hrvatske i 61-godišnji državljanin Srbije te dali policijskim službenicima na uvid PCR testove izdane od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testa, policijski službenici posumnjali su da je test krivotvoren. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“, nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Požar u kotlovnici

Jučer, 25. ožujka, oko 7,30 sati, u Dardi, uslijed pregrijavanja i zapaljenja električnih instalacija, došlo je do požara u kotlovnici, kojom prilikom je izgorjela peć za centralno grijanje, drvene grede i lamperija. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasniku 45-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 5 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće o događaju.

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belišća i po jedna na području Donjeg Miholjca i Đakova.

Alkoholizirani vozači u prometu

Jučer, 25. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 6 vozača koji su imali nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi (3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla).

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 20,35 sati, u Vladislavcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 51-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola od 2,09 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još