U Đurđenovcu iz automobila ukrao novac – Materijalna šteta iznosi oko 200.000,00 kuna

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, u vremenu od 00,00 do 9,40 sati u Đurđenovcu nepoznati je počinitelj razbio staklo na parkiranom osobnom automobilu i ukrao novac čime je 33-godišnjaku počinjena materijalna šteta oko 200.000,00 kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Dok je sjedila na klupi ukrali joj torbu

Jučer, 28. kolovoza, oko 10,15 sati, nepoznati počinitelji ukrali su ručnu torbu 80-godišnjakinji dok je sjedila na klupi u Osijeku. Nakon što je pozvana policija naknadno je pronađen novčanik u kojem su se nalazili svi dokumenti osim novca i mobitela. Materijalna šteta je oko 200,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Ukrali torbu

U nedjelju, oko 17,30 sati u Osijeku, desetak maskiranih soba ušlo je u ugostiteljski objekt gdje je jedan od njih ukrao torbu 18-godišnjaku. Počinjena materijalna šteta je oko 1.500,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Ukrao novac iz kuće

U subotu, 27. kolovoza, u vremenu od 14,30 do 19 sati u Gorjanima, nepoznati počinitelj ušao je u otključanu obiteljsku kuću iz koje je ukrao novac, čime je 43-godišnjakinju oštetio za oko 14.500,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano 5 prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala pet prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, a u Belom Manastiru jedna prometna nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je zadobila lake tjelesne ozlijede, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Skrivio prometnu nesreću s 2,18 promila alkohola

Oko 16,25 sati, dogodila se prometna nesreća na državnoj cesti broj 7 kod skretanja za Čepin u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede. Vozač osobnog automobila, 49-godišnjak, za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas te je zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,01 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 19.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i četiri negativna prekršajna boda.

Jučer oko 18,30 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom na Južnoj osječkoj obilaznici kod odvojka za Vinkovačku cestu. Vozač osobnog automobila, 39-godišnjak iz Osijeka, upravljao je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,18 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 42.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i 12 prekršajnih bodova.

Događaji u prometu

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentiran je 21 vozač osobnog automobila, šest biciklista, dva vozača električnog romobila i jednog vozača teretnog automobila koji su upravljali vozilima s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirana su još 242 prometna prekršaja od čega 116 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 70 ostalih prekršaja.

U subotu, oko 14,55 sati u nadzoru prometa u Čepinu policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnjak iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.

U petak, 26. kolovoza, oko 01,15 sati u Ulici Martina Divalta u Osijeku u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Sarvaša. Evidentirana mu je koncentracija od 1,88 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.

U subotu, oko u 2,20 sati u Đurđenovcu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak iz Đurđenovca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,64 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.

Oko 21,55 sati u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Evidentirana mu je koncentracija od 2 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.

Jučer, oko 2,35 sati u nadzoru prometa u Đakovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,49 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i četiri prekršajna boda.

Oko 03,45 sati policijski službenici su u nadzoru prometa u Bilju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. Evidentirana mu je koncentracija od 1,99 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.

Pročitajte još