U centru Našica održan „Dan strukovnih zanimanja” Srednje škole Isidora Kršnjavoga

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice danas je u središtu grada održala prvi „Dan strukovnih zanimanja” u sklopu kojeg su ekonomisti održali 19. Sajam vježbeničkih tvrtki, a ostala zanimanja ove škole predstavila su se kroz rad sekcija Učeničke zadruge Isidora. Tako su posjetitelji mogli vidjeti predstavljanje znanja i vještina učenika 13 strukovnih zanimanja na 16 štandova.

Pročelnik Matija Brkić je, u ime gradonačelnika, svečano otvorio ovaj Sajam istaknuvši važnost strukovnih zanimanja kao ključnog pokretača gospodarstva te je čestitao školi na izvrsnoj organizaciji ovog događaja, a program otvaranja su vodile učenice Judita Batrac i Rea Kvak.

Za razvoj Grada Našica ključni su mladi

Pohvale profesorima i vrijednim učenicima uputio je i ravnatelj Željko Filjak koji ističe da je ovo kruna svih događanja u školi. Dodao je da se praktičnim radom i suradnjom s poslovnim subjektima potiče mlade u osnivanje obrta i općenito prezentira poduzetništvo.

„Želim izraziti iskrenu zahvalnost Gradu na podršci koju su nam pružili u realizaciji ovog projekta. Kolegice koje su organizirale današnji događaj uložile su izuzetan trud kako bi predstavile sve ono što su naši vrijedni učenici postigli tijekom ove nastavne godine. Naš cilj je omogućiti svakom učeniku koji upisuje našu školu da pronađe zanimanje koje ga inspirira te razvije vlastite vještine i sposobnosti. To uključuje kako psihički i mentalni razvoj, tako i razvoj konkretnih vještina i kompetencija potrebnih za uspješno snalaženje u životu i budućnosti. Tako želimo u potpunosti iskoristiti potencijal našeg kraja i poticati poduzetnički duh među našim učenicima.” – izjavio je ravnatelj Filjak.

Prezentacija zanimanja i rada učenika

Voditeljice ovog projekta profesorice Lidija Lovrić, Danijela Puhanić i Vesna Dudjak su izjavile kako su učenici predstavili osam vježbeničkih tvrtki koje se bave raznolikim uslužnim i proizvođačkim djelatnostima, uključujući turističku agenciju, pekarsku radnju te izradu kreativnih proizvoda.

Sve ove tvrtke su rezultat suradnje sa stvarnim tvrtkama partnerima iz našičkog kraja, a posluju prema principima stvarnih poduzeća te su učenici morali osmisliti cjeloviti poslovni plan. Ovaj praktični pristup omogućuje im stjecanje vrijednih vještina i iskustva koje će im biti od koristi u budućem poslovnom svijetu, napominju voditeljice. Ostala zanimanja su predstavljena kroz aktivnosti različitih sekcija Učeničke zadruge Isidora, što je dodatno obogatilo današnji „Dan strukovnih zanimanja”. Veliki broj posjetitelja je imao priliku upoznati se s vještinama i radom bravara, automehaničara, instalatera kućnih instalacija, frizera, kuhara, konobara, slastičara, mesara, soboslikara, tehničara za elektroniku i tehničara za računalstvo. „Danu strukovnih zanimanja” podršku je dao i gradonačelnik Krešimir Kašuba uz poruku kako je Grad Našice grad obrazovanja, industrije i obrtnika, a ovaj projekt je samo dokaz se grad i dalje razvija u tom smjeru. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još