U centru Feričanaca postavljen ormarić za knjige

 

Udruga Iskrice Feričanci potaknula je postavljanje ormarića za knjige koje će u svako doba dana biti dostupne mještanima, a njega je izradio izradio Antun Domjanović. Otvorenje je bilo jučer, 22.02.2024. godine, dok je tekst povodom otvorenja napisala gospođa Anica Brkić, nastavnica hrvatskog jezika do mirovine u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Feričanci. Njega je pročitala članica Iskrica Sunčana Šalek:

„Radosno vas pozdravljam ispred Udruge Iskrice na ovoj maloj svečanosti. Svečanost je mala, ali ono što njome danas slavimo je za naše mjesto i sve one koji vole čitati velika. Približimo si knjigu i mi se knjizi približimo. Kada nam nedostaje najbolji prijatelj, pružimo ruku knjizi i u njoj ćemo ga možda pronaći. Svaka nam knjiga otvara pogled u novi svijet. Kako li su bogati oni koji čitaju, koliko li su svjetova osvojili!? Koliko li su novih prijatelja našli, upoznali, zavoljeli?

Mlade roditelje želimo podsjetiti koliko je dobro, neophodno, nužno u odgoju djece od najranijih dana im čitati. Svaka minuta čitanja slikovnice vraća se stostruko u odrastanju djece, u njihovom školovanju, ponašanju, životu općenito. Zato ovu knjižnicu na otvorenom smatrajmo svojom i svi se potrudimo da zaista bude naša. Hvala svima koji su nam pomogli da ju imamo. HVALA!”

Mještani su pozvani da donose svoje knjige koje žele podijeliti s ostalima te da iz ormarića posude knjigu koja im djeluje zanimljivo. U ormariću se nalazi i kratki tekst s uputama za korisnike:

Izaberi, posudi, pročitaj, vrati…

Kućica za knjige je namijenjena svima.

Možete uvijek donositi nove knjige, ili

posuditi one koje se već tamo nalaze

bez evidencije, bez registracije, bez

radnog vremena, dan i noć, svakoga

dana u godini.

Ako u kućici nađete knjigu koju želite

pročitati – možete ju posuditi.

Knjigu vratite ili ju posudite prijatelju.

Pomozite nam da kućica bude uvijek

puna zanimljivih knjiga – donesite u nju

svoje knjige koje ste već pročitali i više

vam ne trebaju.

Neka knjige idu iz ruke u ruku…

Udruga Iskrice se zahvaljuje svima koji su došli na otvorenje i donijeli svoje knjige, a Općini Feričanci se zahvaljuju na financijskoj podršci.

Izvor: Udruga Iskrice Feričanci

Pročitajte još