Tradicionalna karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” i ove godine posjetila Našice

 

Tradicionalna biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” zaustavila se u Našicama, već 19. put za redom, a bicikliste je srdačno dočekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar. Sudionici karavane i njihovi domaćini odali su počast i zapalili svijeće svim poginulim hrvatskim i slovenskim braniteljima ispred spomen – obilježja Uskrsla Hrvatska.

Ova karavana samo produbljuje prijateljstvo i povezanost

Sve prisutne pozdravio je tajnik predsjednik Gradskog vijeća Žagar koji je istaknuo važnost ove inicijative koja se provodi tradicionalno s ciljem odavanja počasti svim žrtvama koje su dale svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku.

„Ovo je već 19. most kojeg ovi sudionici grade od Vukovara do Ljubljane i to bez obzira na izuzetno teške vremenske uvjete. Tako oni ovom izuzetno zahtjevnom vožnjom pronose dojmove iz gradova kojima prolaze. Moram naglasiti kako sam imao tu sreću da, od 19 godina koliko traje ova karavana, sam ih dočekao 16 puta. Mi smo ovu karavanu prijateljstva s našim hrvatsko – slovenskim prijateljima izgradili u jednu kulturnu suradnju. Oni nam obogaćuju i naš festival Dani Slavonske šume kao i Festival hobija. Isto tako i mi smo znali biti dragi gosti u Ljubljani.” – izjavio je Žagar zaključivši kako ova karavana samo produbljuje prijateljstvo i povezanost.

30 biciklista u tri dana prelaze udaljenost od 500 kilometara

Voditelj karavane i predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Milan Pavelić iskazao je zahvalnost na velikodušnosti i lijepom domaćinstvu te dodao da ove godine sudjeluje 30 biciklista koji u tri dana prelaze udaljenost od 500 kilometara.

„Kako će se iduće godine voziti jubilarna 20. karavana tako planiramo i veliku proslavu kojom ćemo obilježiti ovaj značajni simbol velikog prijateljstva. Naglasio bih kako ova karavana spaja dva naroda, a ujedno promovira sport, kulturu i gospodarstvo.” – rekao je, između ostalog, Pavelić.

Pročitajte još