Titula najboljeg tamburaškog orkestra dodijeljena Našičanima

Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice sudjelovao je na 47. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe 25. svibnja 2024. godine. Na spomenutom festivalu natjecateljskog tipa, orkestar je osvojio niz hvalevrijednih nagrada te još jednom potvrdio da su i dalje „zlatni“ i na samom vrhu tamburaške glazbe u hrvatskoj i šire. Od 19 orkestara, Našičani su se ove godine našli na samom vrhu i osvojili:

  • ZLATNA PLAKETA „Tambura Paje Kolarića – s velikom pohvalom” orkestru s najviše bodova u kategoriji tamburaških orkestara (s 97 bodova)
  • ZLATNA PLAKETA „Tambura Paje Kolarića – s najvećom pohvalom” orkestru s najviše osvojenih bodova na 47. MFUTG-u
  • Plaketa „Zlatna izvedba 47. MFUTG-a” za najbolje interpretiranu instrumentalnu skladbu „Bijeg u glazbu” Daniela Koprija uz solistu na akustičnoj gitari Maria Huja.

Riječi hvale i čestitke orkestru i dirigentu Deanu Kopriju nisu nedostajale ni od strane stručnog povjerenstva u sastavu: Siniša Leopold, Zdravko Šljivac i Franjo Batorek istaknuvši muzikalnost, boju i izvrsnost orkestra, ali i pedantnost i muzikalnost dirigenta. Ovogodišnji 47. po redu festival održan od 23. do 26. svibnja u Osijeku i Našicama.

„Imali smo nadasve uspješnu koncertnu sezonu koju smo okrunili mnogobrojnim koncertima, putovanjima i Zlatnim plaketama i nagradama u Dugom Selu, te sada u Našicama i Osijeku. Ali, ujedno je bila i neizvjesna zbog promjene prostora Društva te smanjenog broja proba koje možemo održavati, ali nas to nije spriječilo da se i dalje trudimo i borimo. Sve u svemu, za sami kraj smo se još jednom „pozlatili” i, nadam se, opravdali svoj rad te nastavili tradiciju. Uvijek nam je zadovoljstvo promovirati tamburu, našu Doru i naš grad Našice. Čestitam svim mojim tamburašima na ovom izvanrednom uspjehu, profesoru Danielu Kopriju koji je za nas skladao prekrasnu praizvedbu „Bijeg u glazbu” koju smo otvorenog srce skupa počeli pretapati u zvuke s našim dugogodišnjim solistom Mariom Hujem.” – izjavio je dirigent orkestra Dean Kopri.

Izvor: TD „Dora Pejačević“ Našice

Pročitajte još