Tijekom jučerašnjeg dana u OŽB Našice testiran dio medicinskog osoblja

Kako saznajemo od ravnatelja bolnice Hrvoja Šimića, jučer je u OŽB-u Našice obavljeno uzimanje uzoraka na koronavirus devet djelatnika bolnice te dva djelatnika primarne zdravstvene zaštite. Radi se o ukupno jedanaest zdravstvenih djelatnika, koji su bili u postupku samoizolacije zbog kontakta s pacijentom kojem je naknadno potvrđena infekcija virusom COVID 19.

Dvije liječnice, 5 medicinskih sestara, odnosno tehničara te četiri laborantice podvrgnuto je testiranju na način na koji se već neko vrijeme taj postupak provodi u našičkoj bolnici. Naime, uzorci su pacijentima uzeti u vanjskom prostoru, pozivani su u zadanom vremenskom intervalu, poštujući mjere zaštite i distance. Ovim načinom uzorkovanja olakšava se potencijalno zaraženima dolazak i sam proces dijagnostike, štite se zdravstveni djelatnici i prostor bolnice, ali i optimizira se potrošnja potrebite zaštitne opreme. Tijekom poslijepodneva su iz KBC Osijek stigli nalazi koji su na zadovoljstvo svih negativni na virus COVID 19 te se svi djelatnici vraćaju na svoje redovne poslove.

Jučer je testirana i supruga jednog pozitivnog pacijenta čiji je nalaz također negativan. Nakon zaprimanja njenog nalaza, epidemiolog i obiteljski liječnik moći će ukinuti mjeru samoizolacije. Do sada je ukupno testirano 47 ljudi uz četiri pozitivna nalaza. Pacijentu, koji je hospitaliziran i proglašen srednje teškim pacijentom, nakon svih poteškoća i teških trenutaka, subjektivno i  objektivno se poboljšava stanje. Ostalih troje pozitivnih pacijenata je u samoizolaciji uz kontrolu epidemiologa i obiteljskog liječnika te odgovorno poštivanje mjera samoizolacije.

“Ovim putem pohvaljujem rad svih zdravstvenih djelatnika, posebno onih koji sudjeluju u trijažiranju, uzimanju uzoraka, dijagnostici, liječenju i njezi naših pacijenata, uključujući hitne i vitalno ugrožene u otežanim uvjetima zbog pandemije koronavirusom.” – rekao je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić te se zahvalio i svom ostalom osoblju koje provodi čišćenje i dezinfekciju prostora bolnice te zbrinjavanje infektivnog materijala.


Ravnatelj Šimić napomenuo je da je broj od dosadašnja četiri pozitivna na COVID 19 virus na našem području rezultat provođenja i poštivanja svih propisanih mjera te da je do sada provođen na zadovoljavajući način od strane svih sudionika u ovom zahtjevnom razdoblju.

“Provode se sve propisane zaštitne mjere zdravstvenog sustava i osoblja, poštuju se mjere koje je izdao Krizni stožer  ministarstva zdravstva, Stožer civilne zaštite te mjere koje izdaje epidemiološka služba i obiteljski liječnici, a vrši se stalni nadzor svih, počevši od naše policije te svih operativnih snaga Stožera civilne zaštite. Samo daljnje pridržavanje i provođenje svih naputaka i odluka, može ograničavati širenje zaraze i smanjiti broj novooboljelih.” – rekao je Hrvoje Šimić te se zahvalio sugrađanima na disciplini, savjesnom i odgovornom ponašanju te apelirao na strogo provođenje svih mjera i u narednom periodu kako bi sačuvali svoje zdravlje, ali i zdravlje svih oko nas.

Pročitajte još