Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice oduševio Makedoniju

Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice proveo je vikend u Makedoniji gdje je u suradnji s Makedonsko – hrvatskim društvom održao koncert u Tetovu u subotu 1. lipnja 2024. godine. Bio je to koncert na kojem je orkestar domaćinima i njihovim gostima prezentirao rad orkestra te svestranost tambure izvodivši klasične, tamburaške i moderne kompozicije – Od Šostakoviča i prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević, do skladbe iz video igre Super Mario i „Makedonsko devojče“ Jonče Hristovskog.

Našičani su goste i rasplesali, a isti su dugotrajnim pljeskom pozvali orkestar i na bis. Uz orkestar nastupili su i solisti iz Hrvatske – Helena Dadić, Mario Huj, Petra Antolović i Lucija Budoš, te solistice iz Skopja Jana Jovikj (violina) te mezzosopranistica Martina Stančeva pod ravnanjem maestra Deana Koprija.

„Prezadovoljni smo ovom suradnjom te se ujedno zahvaljujemo Makedonsko – hrvatskom društvu što su nas srdačno primili. Pravi je užitak održati koncert publici kojoj se po prvi put predstavljamo i kojoj želimo prenijeli dašak naše kulture i glazbe. Atmosfera je u Areni bila odlična, i mi i publika bili smo iznimno raspoloženi, a kući smo se vratili s punim srcem, lijepim uspomenama te željom da se ponovo vratimo u Makedoniju.” – izjavio je dirigent orkestra Dean Kopri.

Osim održanog koncerta, tamburaši su vikend proveli u razgledavanju ljepota i upoznavanju povijesti Makedonije – Tetova i Ohrida te vožnjom katamaranom i kupanjem na prekrasnom Ohridskom jezeru. Podsjetimo kako je orkestra Društva ovu itekako uspješnu koncertnu sezonu obilježio Zlatnim plaketama na nekoliko međunarodnih festivala i natjecanja (Dugo Selo, Osijek/Našice), pregrštom koncerata u Našicama, Hrvatskoj, ali i u Europskim državama (Austrija, Slovenija, Makedonija…), a istu završavaju koncertima u Našicama 16. te u Ladimirevcima 22. lipnja prije zasluženog ljetnog raspusta.A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Izvor, foto: Tamburaški orkestar Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice

Pročitajte još