Svečano otvorenje novih prostorija MK “Racing” Našice

Nakon 15 godina kontinuiranog humanitarnog rada, Moto kluba Racing Našice zasluženo je dobio svoje nove prostorije. Grad Našice prepoznao je trud, rad i zalaganje našičkih bajkera i dodijelio im prostore u Gradcu Našičkom. Jučerašnjem svečanom otvorenju, nazočili su brojni bajkeri i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Kašuba.

“Našice se mogu pohvaliti brojnim sportskim, tehničkim i kulturnim udrugama i klubovima. Grad Našice prepoznaje njihov dobar rad i nastoji im uvijek pomoći. To je prepoznato i kod MK Racing gdje se vidi jedan red, sklad i zajedništvo. Članovi ovog kluba nadaleko su poznati po svom humanitarnom radu i suradnji s brojnim udrugama. Možemo reći da našički bajkeri svojim radom podižu kvalitetu života u našem gradu, a isto tako promoviraju i svoj grad diljem Hrvatske.” – rekao je Krešimir Kašuba i pohvalio njihov humanitarni i volonterski rad.

Predsjednik Gradskog vijeća prisjetio se i svojih bajkerskih dana koje je spletom okolnosti morao prekinuti. Naglasio je kako taj način života uvijek ostane u krvi i kako mu je puno srce sreće što je došao podržati bajkere. Mk Racing broji 43 punopravna člana koji su sami uredili svoje nove prostore. Pri obnovi novih prostora koje su dobili, članovi MK Racing izuzetno su se potrudili. Renovirano je sve, od toaleta, do podova, zidova, električnih instalacija.

Predsjednik MK Racing Našice Mladen Grujo Marks, naglasio je kako je ovo rezultat rada svih članova Kluba te grada i sponzora bez kojih ništa ne bi bilo moguće. “Ovo je znak uvažavanja, jako nam je drago što je Grad prepoznao naš rad i dodijelio nam prostore. Prostorije nam jako puno znače, imamo puno prijatelja iz Hrvatske, a i brojnih drugih zemalja i sada imamo mjesto gdje ih možemo dovesti, počastiti ih i podružiti se s njima. Imamo svoj roštilj, pecaru, stolove, stolice imamo sve što nam treba kako bi mogli ljude koji su u putu ugostiti.” – rekao je predsjednik Kluba i naglasio kako su dobili idealno mjesto s prostorom za motore, a uz to, tom cestom prolaze i mnogi bajkeri drugih klubova koji će moći odmoriti na svom putu.

Mladen Grujo Marks naglasio je kako biti bajker prije svega znači biti humanitarac. Biti bajker znači voljeti motore, voljeti upoznavati nova mjesta i ljude i biti spreman pomoći. “Naš cilj nije jurnjava na motoru i utrkivanje i divljanje po cesti, mi to ne radimo. To je strogo zabranjeno kodeksom kluba. Klub ima odličnu suradnju s Gradom Našice. Imamo vrhunsku suradnju s policijom s kojom organiziramo edukacije. Prometna policija drži članovima predavanja o sigurnosti prometa na cestama, a isto tako mi policiji pomažemo prilikom nekih događaja.” – rekao je Mladen Marks.

Osvrnuo se i na trenutnu situaciju i rekao kako je korona nažalost ove godine utjecala na brojne planove Kluba. Tako nisu mogli održati Moto susrete i posjetiti brojne druge događaje, no, naglasio je kako imaju velike planove za iduću godinu. Predsjednik Kluba na kraju se zahvalio Gradu Našicama na pomoći te brojnim sponzorima bez kojih ne bi uspjeli srediti prostorije. Veliku pomoć za uređenje prostorija dali su Osječko pivo, Klesarstvo Tekavčić. Prijevoz i trgovina Tomislav i Slavko Uremović, AMB grupa, Keramika Modus, MK Tsunami Požega, Rakije Đanić, Barić dizajn, Termoelektro, Wap tattoo studio, Studio Hm i Lovačko društvo Krndija.

 

[fts_facebook type=album_photos id=175909019125252 posts=10 title=no title_align=left description=no words=45 popup=yes album_id=3178253818890742 image_width=200px image_height=200px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes]

Pročitajte još