Sutra je utakmica, Gromovima u goste dolazi Zamet iz Rijeke

Nakon pobjede u Bjelovaru na otvaranju nove sezone Premijerke, Gromovi će u petak u 19 sati u Našicama odigrati i prvu domaću utakmicu. U 2. kolu Paket24 Premijer hrvatske rukometne lige – Lige B, u goste stiže ekipa Zameta iz Rijeke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU novom formatu najvišeg ranga domaćeg rukometnog natjecanja, prvenstvenih utakmica neće nedostajati, pa bi svi navijači i ljubitelji rukometa trebali doći na svoje. Na tribine se može uz valjanju COVID putovnicu, pa je za očekivati da će i ovu utakmicu pogledati brojni gledatelji. Za sve one koji još uvijek nemaju COVID putovnicu ili se nisu testirali, preostaje izravan prijenos na YouTube kanalu HRS-a.

Uoči utakmice u petak, kratka najava trenera RK NEXE-a Branka Tamšea:

„Svim ekipama u Premijerki imperativ je odigrati dobro protiv NEXE-a, pogotovo u Našicama jer nemaju što izgubiti. Mogu igrati rasterećeno i pružiti dobru igru i dobar otpor, naravno onoliko koliko im to mi dopustimo. Na drugu stranu, naš je imperativ u svim utakmicama pobjeda, pa se tako i postavljamo i radimo. U goste nam stiže vrlo zanimljiva ekipa Zameta, relativno mlada momčad koja jako dobro trči, vole se nadigravati i bit će sigurno zanimljivo. Mi se moramo postaviti čvrsto i odlučno od prve minute i sve ono što smo dogovorili u pripremi za ovu tekmu, primijeniti na terenu i bit će sve OK. Imamo određenih problema na poziciji srednjeg vanjskog, čekamo povratak Kevića, nedavno se ozlijedio Markušić pa smo morali posegnuti za rješenjem.

U redove NEXE-a stigao je Andraž Velkavrh, vrlo dobro se uklopio u momčad i brzo pohvatao neke naše akcije. Naravno da će trebati malo vremena da se potpuno adaptira, ali zahvaljujući brzoj reakciji predsjednika Josipa Ergovića i Uprave kluba, mislim da smo dobili jako kvalitetnog igrača koji odmah može igrati i europske utakmice, a u ovom žestokom ritmu trebat će nam svaki igrač.Čekamo da nam se oporave i vrate još neki igrači, tako da se moramo malo “krpati”, ali igrači vrlo dobro reagiraju i u takvim situacijama. Primjer je Luka Moslavac, također naš novi igrač i jako se dobro snašao u novoj ulozi Andraž je kratko vrijeme proveo u Danskoj, ali sigurno ima nekih korisnih informacija koje ćemo iskoristiti u dvoboju protiv Bjerringbro/Silkeborga. Kada govorimo o tim utakmicama, imam nekoliko prijatelja u Danskoj koji me redovito opskrbljuju s informacijama i snimkama, tako da materijala za analizu i pripremu neće nedostajati – na nama je da sve to mudro iskoristimo i primijenimo na terenu i odigramo na visokoj razini. Ali, idemo se najprije posvetiti utakmici u petak protiv Zameta, nadam se dobroj posjeti publike i podršci s tribina, jer igrači sigurno to zaslužuju. Našička publika jako dobro poznaje rukomet i nadam se da će biti naš osmi igrač.” – zaključio je Tamše.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još

Učitavanje...