Subota oblačna s temperaturama ispod nule i mogućim oborinama u drugom dijelu dana

Pravo zimsko vrijeme očekuje nas idućih dana – bit će hladno, povremeno uz oborine. Tako je ove subote jutarnja temperatura u Našicama iznosila -3 °C, a dnevna će biti tek za stupanj viša. Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, ujutro ponegdje na kopnu moguće s maglom.

Pretežno oblačno na krajnjem istoku uz povremeni snijeg koji će u Podunavlju stvarati novi snježni pokrivač, a na jugu mjestimice kiša. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura između -8 i -3 °C. Najviša dnevna između -2 i 3 °C.

U zapadnim i središnjim dijelovima zemlje prevladavat će povoljne biometeorološke prilike pa, uz barem djelomice sunčano vrijeme, većina meteoropata i kroničnih bolesnika ne bi trebala osjećati tegobe uzrokovane vremenom. Nešto nepovoljnije biometeorološke prilike mogu uzrokovati tegobe meteoropatima i kroničnim bolesnicima na istoku zemlje i području južnog Jadrana, osobito na krajnjem jugu. Zbog niskih temperatura zraka i moguće magle u kopnenim krajevima, na potrebnu adekvatnu zaštitu upozoravaju se ponajprije bolesnici s respiratornim bolestima.

Pročitajte još