Stalni napredak u našičkoj bolnici – Promovirani novi specijalisti

Danas se u Općoj županijskoj bolnici održala konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi liječnici specijalizanti: Tereza Solocki – Matić, dr. med., specijalizant kliničke radiologije te Vinko Živković, dr. med., specijalist pedijatar

Ulaganje u  budućnost

Dino Vida, v.d. ravnatelja posebno je naglasio da je Opća županijska bolnica Našice u ovoj godini puno uložila u specijalizante, ali i dalje kontinuirano radi na napredovanju i stručnom usavršavanju kadra.

„Danas predstavljamo dva nova specijalista u našičkoj bolnici, a to su i Tereza Solocki – Matić, dr. med., specijalizant kliničke radiologije te Vinko Živković, dr. med., specijalist pedijatar. Moram naglasiti kako je ovo bila djelatnost u kojoj smo imali samo jednog doktora. Ovo je veliki napredak pošto će doktor Živković umnogome olakšati posao na Odjelu pedijatrije pod vodstvom Gabrijele Rendulić Wolf, dr. med., specijalist pedijatrije. Također, našem timu se pridružila Tereza Solocki – Matić, specijalist kliničke radiologije. Njenim dolaskom smanjit će se liste čekanja na Odjelu radiologije i pacijenti će, kojima je potrebna liječnička skrb vezano uz specijalističke radiološke preglede, puno brže doći na red. Moram istaknuti kako je Opća županijska bolnica Našice u ovoj godini puno uložila u specijalizante, ali to je ulaganje u našu budućnost.” – izjavio je Dino Vida, v.d. ravnatelja.

Kontinuirana ulaganja

Zamjenik v.d. ravnatelja Hrvoje Šimić istaknuo je da uvijek promoviraju nove liječnike te da Opća županijska bolnica sustavno ulaže u prostor, i opremu, ali ljudski faktor tome najviše doprinosi, upravo zbog toga je važno stručno usavršavanje i daljnje napredovanje.

„Danas promoviramo nove liječnike i naravno da osjećamo jedno veliko zadovoljstvo kao što je i sam ravnatelj već rekao. Naša OŽB sustavno ulaže u prostor, te opremu, ali sve to skupa bez ljudskog faktora ne vrijedi ništa i izuzetno je bitno da smo dobili i ove godine nove specijaliste. Našička bolnica može se pohvaliti dolaskom liječnika iz drugih sredina i naravno da nam se svi naši specijalizanti vraćaju, kao i doktorica Solocki – Matić koja se vratila sa specijalizacije. Želimo doprinijeti daljnjoj kvaliteti rada u našoj bolnici. Posebno se zahvaljujem doktoru Živkoviću koji je stigao iz KBC Osijek te će pomoći funkcioniranju naše pedijatrije. Do nedavno je bio vanjski suradnik, ali uvidio je priliku te došao raditi kod nas. Također, iznimno se zahvaljujem doktorici Rendulić Wolf koja je izdržala nekoliko godina radeći potpuno sama, što je izuzetno iscrpljujuće. Znajući to sve imali smo na umu da na našoj pedijatriji ovisi i rodilište i ovo je izuzetno važan ovaj iskorak.” – kazao je Šimić te dodao imaju tri specijalizanta koja očekuju u idućih godinu i nadaju se da će na taj način riješiti pitanje opstojnosti i opstanka naše pedijatrije, ali i rodilišta.

Izuzetna kvaliteta brige i skrbi za najmlađe

Dr. med. Gabrijela Rendulić-Wolf kazala je kako ovo pojačanje njoj kao liječnici jako puno znači te će se definitivno još više podići kvaliteta u svemu što rade za naše najmlađe pacijente.

“Doktor Živković, koji je od prvog dana nakon specijalističkog ispita dolazio k nama na ispomoć, bio je zadovoljan načinom rada i svemu svemu što nudimo ovdje. Svidjelo mu se i odlučio je doći raditi k nama, na što smo mu jako zahvalni. Doktor u narednom period od mjesec i pol dana kreće na edukaciju iz ultrazvuka i na taj način ćemo podići kvalitetu usluge našoj djeci i našim pacijentima. U međuvremenu smo osigurali sondu potrebnu za pregled novorođenčadi i dojenčadi sa srčanim greškama. Kao vanjski suradnik dolazi nam doktorica-kardiolog, subspecijalist dječje kardiologije, tako da su skraćene liste čekanja. Znači, lista čekanja u Osijeku na pregled dječjeg kardiologa kod djece sa srčanim greškama je nekih sedam do osam mjeseci, a ovdje se djeca pogledaju u roku mjesec dana od javljanja na odjel. U svakom slučaju, budućnost je svijetla i nadamo se da će naši sugrađani biti zadovoljni s našim uslugama – naglasila je dr.med. Gabrijela Rendulić-Wolf.

 

Novi radni pothvati

Novi liječnici su iskazali zadovoljstvo otvaranjem novih ambulanata i mogućnošću izvođenja novih zahvata te obnovom liječničkog kadra i timskim radom u bolnici.

Dr. med. Tereza Solocki – Matić kazala je da se veseli novim radim pothvatima, a stiče da je upravo našička bolnica oduvijek bila njezino željeno radno mjesto.

„Iskreno jedva sam čekala da riješim specijalizaciju i da dođem raditi u Opću županijsku bolnicu Našice. Očekivala sam drugačiju dinamiku rada, ali ipak ima jako puno patologije. Ovdje ima dosta pacijenata te dosta radilišta, pa time mogu reći da ima dosta posla.” – ističe dr. med. Solocki-Matić

Dr. med. Vinko Živković posebno naglašava pozitivnu atmosferu na Odjelu pedijatrije te snagu timskog rada koja ga je zapravo privukla u našičku bolnicu.

„Uistinu mi je čast i zadovoljstvo biti dio tima Odjela za pedijatriju Opće bolnice Našice. Povremeno dolazeći na ispomoć, upoznao sam se s radom Odjela te šeficom doktoricom Rendulić Wolf. Način rada mi se izuzetno svidio. Takoreći, bila je to ljubav na prvi pogled i i taj korak prelaska iz jedne ustanove u drugu bio je sasvim spontan. Do sada iskustva su potpuno pozitivna, atmosfera je izuzetno ugodna i krasna.” – kazao je dr. med. Živković.

Pročitajte još