Našice – Novi rekod ove godine – Som 56,6 kg upecan u jezeru Lapovac

som27_4_1a

U jezeru Lapovac nadomak Našica ribolovac Romeo Makov iz Našičkog Markovca upecao soma od 56,6 kilograma i time napravio rekordni ulov za ovu godinu.

som27_4_2aRomeo je strastveni ribolovac i član ŠUD-a “Šaran” iz Našica. Ovaj som je i njegov najveći ulov koji je postigao, a ove godine je uhvatio već jednog soma od 46 kilograma i nekoliko manjih. Za sebe Romeo kaže kako je isključivo lovac na somove, te ga ostale ribe i pecanje ostalih riba toliko ne interesiraju. Pecanjem se bavi od svoje 7. godine života i u svom životu je upecao veliki broj svih vrsta slatkovodnih riba, ali mu je ovaj som kruna njegovog hobija. Za upecati ovako veliki primjerak je, kako nam je rekao i sam Romeo, potrebno puno strpljenja, ali i sreće, jer bez nje nema ništa. Uz to, potrebno je znati konfiguraciju terena pošto su  somovi ribe koje se zadržavaju na određenim mjestima i rupama, pa za vađenje ovakvog primjera treba imati i veliko iskustvo. Kao mamac je koristio babušku od 10-tak centimetara, a samo izvlačenje je trajalo nešto više od pola sata.

Nakon vaganja koje je provedeno, ispostavilo se daj som ima nešto više od 56 kilograma i 210 centimetara dužine, što je drugi po veličini koji je upecan na ovim vodama. Romeo kaže kako je uvjeren da u Lapovcu postoje i kudikamo veći primjerci, te da je samo pitanje vremena koji će ga srećković upecati. Uskoro se na Lapovcu održava i natjecanje koje organizira ŠUD “Šaran” te je ovo prava prilika da se i drugi ribolovci i zaljubljenici pecanja odvaže doći posjetiti ovo lijepo mjesto u blizini Našica.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/4mjesec/27a/v1{/gallery}

{youtube}xDIwqfIdmZM{/youtube}

som27_4_3a

Pročitajte još