Snježana Fridl nastavlja voditi Udrugu Zagoraca „Kaj” Našice – kontinuitet uspješnog rada

U Društvenom domu u Zoljanu, Udruga Zagoraca „Kaj” Našice održala je 18. redovnu izvještajno – izbornu skupštinu na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, dr. Marijan Tepeš, potpredsjednik Mjesnog odbora Našice, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te predstavnici prijateljskih udruga. Skupštinu je otvorila predsjednica Udruge Snježana Fridl koja je srdačno pozdravila sve nazočne predloživši dnevni red sa sljedećim točkama:

 1. Otvaranje skupštine i usvajanje dnevnog reda
 2. Izbor radnih tijela skupštine
 3. Podnošenje izvješća za 2023.
 4. Izvješće o prihodima i rashodima
 5. Izvješće Nadzornog odbora
 6. Izvješće verifikacijske komisije
 7. Rasprava o izvješćima i usvajanje
 8. Prijedlog izmjena Statuta Udruge
 9. Razrješenje Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti
 10. Izbor članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti
 11. Izbor likvidatora Udruge
 12. Prijedlog programa rada za 2024.
 13. Prijedlog financijskog plana za 2024.
 14. Riječ gostiju
 15. Pitanja i prijedlozi

Nakon jednoglasnog usvajanja Dnevnog reda podrobno Izvješće o radu za prošlu godinu podnijela je predsjednica Fridl u kojem su istaknute važne aktivnosti i postignuća Udruge tijekom protekle godine. Tako su prisustvovali Zagorskoj zabavi u Josipovcu, organizirali su tradicionalnu etno gastro manifestaciju „Slatko Zagorje” u Našicama, sudjelovali su na sajmu udruga u sklopu Međunarodnog konjičkog turnira u Feričancima, postavljeni su PVC prozori na dodatnoj prostoriji, a organizirali su i jubilarnu, 15. Martinjsku zabavu u našičkom hotelu koja je postala simbol okupljanja članova udruge, prijatelja i simpatizera, te predstavnika zavičajnih zagorskih udruga i klubova iz Zagreba, Vrbnog, Koprivnice, Grubišnog Polja, Osijeka, Josipovca i Jarmine…

Snježana Fridl na čelu Udruge od 2010. godine

Također, predsjednica Fridl je podnijela izvješće o prihodima i rashodima dok su izvješća nadzornog odbora i verifikacijske komisije podnijeli njihovi predsjednici – Stjepan Šprem i Dragica Purgar. Uslijedilo je razrješenja starih članova Suda časti, Upravnog i Nadzornog odbora te su jednoglasno izabrani novi. Udrugu će i dalje voditi Snježana Fridl, dužnost predsjednika Suda časti će obnašati Marijana Čelig Hlobik, a članovi istog su Stjepan Benčić i Ivica Suk. Nadzorni odbor čine predsjednik Stjepan Šprem te članovi Slavko Čelig i Ivan Mrak, a u Upravni odbor su izabrani Slavko Benčić, Stjepan Benotić, Ivica Ferčec, Tomislav Ivanušec, Janko Oreški, Jasmina Valenčak kao članovi, tajnica je Karolina Uldrijan Čelig, dopredsjednica Dragica Purgar, a Snježana Fridl je predsjednica.

Iznesen je i Prijedlog programa rada za 2024. godinu te financijski plan, čime su zacrtane smjernice za buduće aktivnosti i projekte udruge.

Nakon službenog dijela skupštine, predsjednica Fridl je izrazila svoju zahvalnost istaknuvši kako Udruga nastavlja s radom i planiranjem novih projekata, oslanjajući se na podršku svojih članova i lokalne zajednice. „Željela bih se zahvaliti svojim članovima i članicama na još jednom ukazanom povjerenju koje su mi dali da nastavim voditi Udrugu Zagoraca „Kaj” Našice, na čijem sam čelu od 2010. godine. Inače sam članica od osnutka udruge 2006. godine, a od te pa sve do 2010. obnašala sam dužnost tajnice, a od 2010. do danas dužnost predsjednice. Ovo povjerenje koje su mi članovi i članice dali predstavlja za mene još jednu obvezu, ali i čast te motivaciju da zajedno ostvarimo sve zacrtane ciljeve. Naravno, to je i potvrda dosadašnjeg dobrog rada te pozitivnih promjena koje smo započeli i koje ćemo nastaviti ne samo do kraja ove godine, nego i u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Idemo još jače i odlučnije prema novim pobjedama, a podrška članova i članica naše udruge meni osobno puno znači kao predsjednici.” – zaključila je predsjednica Fridl.

Nastavak odlične suradnje

Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba je čestitao novo – starom vodstvu i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

„Prije sveg čestitam predsjednici Snježani Fridl i cijelom vodstvu Udruge Zagoraca „Kaj” Našice i naša izuzetno korektna suradnja traje već dugi niz godina. Sa 141 članom, ova udruga predstavlja važan segment u promociji našeg Grada te doprinosi kvaliteti života u Našicama. Slušajući izvješće o radu, jasno je da udruga organizira niz značajnih manifestacija – od obilježavanja Dana Grada do drugih događanja koja čine važan dio našeg društvenog života. Financijski plan i program rada za budućnost pokazuju da je Udruga vrijedna, ambiciozna i predana nastavku svog rada u istom duhu. Grad Našice će im i dalje pružati potporu, uključujući i korištenje gradskih prostorija u koje ćemo nastaviti ulaganje. Još jednom, čestitam na dosadašnjem radu i želim im puno uspjeha u budućnosti.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još