„Slatko Zagorje u Našicama – Etno – gastro manifestacija koja slavi zagorsku kulturu

 

Udruga Zagoraca „Kaj” Našice tradicionalno se uključila u obilježavanje Dana Grada te je na središnjem trgu održana manifestacija „Slatko Zagorje u Našicama’’ uz degustaciju tradicijskih zagorskih kolača. Ovom manifestacijom Udruga „Kaj” nastoji promovirati i njegovati zagorsku kulturu, običaje i gastronomiju, a jedan od ciljeva je približiti ovu kulturu ljudima koji nisu imali priliku posjetiti to područje.

Tijekom manifestacije, posjetitelji su imali priliku upoznati se s raznolikom ponudom tradicionalnih zagorskih slastica, kao i drugih gastronomskih specijaliteta. Uz bogatu ponudu kolača poput zagorskih štrukli, orehnjača i makovnjača, posjetitelji su mogli kušati i razna tradicionalna jela.

I ove godine Udruga planira brojne radionice

Predsjednica Udruge Snježana Fridl istaknula je kako je ovo tradicionalno okupljanje kojim se posjetiteljima prezentiraju i nude starinski kolači prema receptima iz bilježnica svojih baka i mama.

„Uvijek nastojimo da naši štandovi imaju jedan tradicionalan štih kako bi zagorski doživljaj u Našicama bio potpuniji. Stoga mi „izvučemo” iz svoje bogate kolekcije i dosta našeg starinskog posuđa te prikažemo kako su se nekad posluživali kolači. Nadalje, želja nam je i plan organizirati razne radionice i događaje te na taj način popularizirati delicije našeg kraja.” – izjavila je Snježana Fridl zahvalivši se Gradu Našicama na dugogodišnjoj potpori i izvrsnoj suradnji.

Pročitajte još