„Slatko Zagorje u Našicama” – Etno – gastro manifestacija koja slavi zagorsku kulturu

 

Udruga Zagoraca „Kaj” Našice tradicionalno se uključila u obilježavanje Dana Grada te je na središnjem trgu održana manifestacija „Slatko Zagorje u Našicama’’ uz degustaciju tradicijskih zagorskih kolača. Ovom manifestacijom Udruga „Kaj” nastoji promovirati i njegovati zagorsku kulturu, običaje i gastronomiju, a jedan od ciljeva je približiti ovu kulturu ljudima koji nisu imali priliku posjetiti to područje. Također, podršku današnjoj manifestaciji dali su gradonačelnik Krešimir Kašuba te direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler.

Tijekom manifestacije, posjetitelji su imali priliku upoznati se s raznolikom ponudom tradicionalnih zagorskih slastica, kao i drugih gastronomskih specijaliteta. Uz bogatu ponudu kolača poput zagorskih štrukli, orehnjača i makovnjača, posjetitelji su mogli kušati i razna tradicionalna jela.

I ove godine Udruga planira brojne radionice

Predsjednica Udruge, Snježana Fridl, istaknula je kako je ovo tradicionalno okupljanje kojim se posjetiteljima prezentiraju i nude starinski kolači prema receptima iz bilježnica svojih baka i mama.

„I ove godine Udruga Zagoraca „Kaj” Našice tradicionalno organizira izložbu i degustaciju pod nazivom „Slatko Zagorje u Našicama”. Mislim da je ovo jedna od prepoznatljivih manifestacija među mnogim događanjima koja se organiziraju povodom obilježavanja Dana grada Našica. „Slatko Zagorje u Našicama” svake godine obiđe značajan broj posjetitelja, ljubitelja tradicije i gastronomskih delicija. Nastojimo da naši štandovi imaju jedan tradicionalan štih kako bi zagorski doživljaj u Našicama bio potpuniji. Također, želimo podići svijest o važnosti očuvanja vlastite tradicije i baštine.” – izjavila je Snježana Fridl zahvalivši se Gradu Našicama na dugogodišnjoj potpori i izvrsnoj suradnji.

Gradonačelnik Kašuba je naglasio važnost Udruge Zagoraca “Kaj” za društveni život Grada Našica.

„Naše udruge svojim događanjima i aktivnostima uistinu doprinose promociji Grada Našica, a posebno im zahvaljujem što obogaćuju obilježavanje ovogodišnjeg 795. rođendana. Danas uživamo u delicijama koje nam donosi Udruga Zagoraca „Kaj” Našice. Oni su izuzetno aktivna udruga koja nas često promovira diljem Hrvatske i njihova posvećenost i rad značajno pridonose našoj zajednici i ponosno predstavljaju Našice širom zemlje.” – naglasio je gradonačelnik.

Pročitajte još