Škola za kreativnost

Ove godine Osnovna škola kralja Tomislava sudjeluje u projektu “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji organizira Udruga Klikeraj iz Osijeka. Projekt se provodi od školske godine 2016./17. zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Potiču kreativnost u školama

U ovogodišnjoj Školi za kreativnost sudjeluju čak 23 osnovne škole s područja istočne Hrvatske. Osnovni je cilj projekta potaknuti kreativnost u školama. Usmjeren je na darovite i maštovite učenike koji će kroz programe radionica učiti kako stvarati ideje, istraživati i učiti. U tijeku su edukacije za voditelje radionica na kojima učitelji i stručni suradnici uče i stječu nova znanja iz psihologije darovitosti i poticanja kreativnosti.

Što je to površina?

Proteklih godina teme projekta bile su pusti otok i veza, a ove godine učenici našičke škole, ali i drugih škola sudionika, zapitat će se “Što je to površina?” i pokušati objasniti svoju perspektivu ovog pojma. Zatim će postaviti problem i cilj i krenuti u istraživanje površine. Konačan rezultat rada bit će prezentiran na dječjoj konferenciji koja će se održati u lipnju, u okviru jednodnevnog kampa “Proljetna škola kreativnosti” u Osijeku. Kamp će učenicima osigurati druženje i upoznavanje s učenicima drugih škola, sudjelovanje u raznolikim radionicama iz područja znanosti, umjetnosti, psihologije, tehnologije i dizajna, te naravno prezentacija uradaka.

Izvor: OŠ kralja Tomislava Našice

Stric pivo

Pročitajte još